ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Kode61 Birdcage είναι εμπνευσμένο από τη διάσημη ομώνυμη Maserati

To Kode61 Birdcage είναι εμπνευσμένο από τη διάσημη ομώνυμη Maserati

Πριν από σχεδόν 65 χρόνια, το 1959, η Maserati παρουσίασε την Tipo 60/61, ένα αγωνιστικό για ιδιώτες που έμεινε στη παραγωγή για δύο χρόνια και στην ιστορία με το όνομα Birdcage.

Το όνομα αυτό χρησιμοποίησε ο γνωστός Ιάπωνας σχεδιαστής Ken Okuyama για το δικό του σπορ μοντέλο που θυμίζει τη δεκαετία του ‘60 και παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Εκτός από την αρχέτυπη Birdcage ο Okuyama χρησιμοποίησε ως πηγή έμπνευσης και το πρωτότυπο Maserati Birdcage 75th του 2005 και το αποτέλεσμα της δουλειάς του είναι ένα διθέσιο ανοιχτό μοντέλο.

Το οποίο δεν έχει παρμπρίζ, αλλά έχει ένα έντονα σμιλευμένο αμάξωμα με τονισμένες φτερά και ζάντες που παραπέμπουν στο σύγχρονο supercar της ιταλικής μάρκας, την MC20.

Το εσωτερικό είναι σαφώς πιο απαστράπτον, ενώ ο πίνακας οργάνων είναι αναμφίβολα ρετρό, κάτι που ισχύει και για τον επιλογέα ταχυτήτων.

Και μπορεί ο Ιάπωνας σχεδιαστής να μην έχει κάνει κάποια αναφορά στο σύστημα πρόωσης αλλά οι εισαγωγές αέρα σε συνδυασμό με τις εξατμίσεις στο πίσω μέρος κάνουν σαφές πως θα χρησιμοποιείται ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης.

Ο Okuyama δεν έχει αναφερθεί ούτε στην τιμή του Kode61 Birdcage, που θα κατασκευαστεί σε αυστηρά περιορισμένο ύψος παραγωγής στο εργοστάσιό του στην Ιαπωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ