ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H νέα Porsche Macan θα είναι πλήρως ηλεκτρική

H νέα Porsche Macan θα είναι πλήρως ηλεκτρική

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό της Porsche η νέα και πλήρως ηλεκτρική Macan θα έπρεπε να είχε ήδη παρουσιαστεί ή να παρουσιαζόταν στο άμεσο μέλλον.

Τα ζητήματα όμως που προέκυψαν με το απαραίτητο λογισμικό και την ανάπτυξή του από την εταιρεία Cariad που ανήκει στον όμιλο Volkswagen είχαν σαν συνέπεια η πρεμιέρα της καινούργιας Macan να γίνει μέσα στο 2024.

Το βέβαιο είναι πως για κάποιο χρονικό διάστημα η ηλεκτρική Macan θα πωλείται παράλληλα με την τρέχουσα με τα συμβατικά σύνολα πρόωσης. Πόσο θα είναι αυτό το χρονικό διάστημα; Κάποιοι κάνουν λόγο για έως και τρία χρόνια, ενώ κάποιοι άλλοι μιλούν ακόμα και για μικρότερο από 12μηνο.

Η βάση του νέου μικρού SUV της Porsche θα είναι το καινούργιο πλαίσιο PPE του ομίλου Volkswagen που εδώ θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά και θα υποστηρίζει τεχνολογία φόρτισης 800 V.

Οι ηλεκτροκινητήρες θα είναι δύο προκειμένου να εξασφαλίζεται και η τετρακίνηση, ενώ η συνδυαστική τους απόδοση θα είναι στην κορυφαία έκδοση γύρω στους 600 ίππους. Η μπαταρία θα έχει μέγιστη ενεργειακή χωρητικότητα 100 kWh και θα μπορεί να φορτίζει με ισχύ έως και 270 kW.

Ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της νέας Macan θα είναι ο ακροβολισμός του πίσω άξονα προκειμένου να μπορεί να επιτευχθεί μια κατανομή βάρους 48:52 στους δύο άξονες, ενώ για να εξασφαλίζεται ακόμα καλύτερη πρόσφυση τα πίσω ελαστικά θα είναι και πάλι πιο φαρδιά.

Προκειμένου να εξασφαλίζεται η ευελιξία μέσα στην πόλη θα υπάρχει και τετραδιεύθυνση.

Καινούργιο θα είναι και το εσωτερικό που θα ακολουθεί τα αισθητικά πρότυπα των Taycan και Cayenne με τις πολλές οθόνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ