ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Opel Crossland είναι και όμορφο και πρακτικό SUV

To Opel Crossland είναι και όμορφο και πρακτικό SUV

Ένα από τα σημεία ενός αυτοκινήτου που τα προσέχουν όλοι ανεξαιρέτως είναι η μάσκα του, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα το πιο ισχυρό στοιχείο της εμφάνισης και της προσωπικότητάς του.

To Opel Crossland έχει μια από τις πλέον μοντέρνες αλλά και δυναμικές μάσκες που υπάρχουν σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία: Είναι η μάσκα Vizor που πλέον χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας.

Στην προκειμένη περίπτωση, δεν συμβάλλει μόνο στην άμεση αναγνώρισή του ως Opel -εδώ ρόλο παίζει και το σήμα της εταιρείας που βρίσκεται σε περίοπτη θέση- αλλά και στη διαμόρφωση μιας ακόμα πιο εντυπωσιακής εικόνας, προσθέτοντας οπτικά πλάτος και ενισχύοντας το δυναμισμό του συνολικά επιτυχημένου σχεδιασμού του Crossland.

Πέρα από ένα ενδιαφέρον σχήμα, διαθέτει και πολλές χαρακτηριστικές λεπτομέρειες που το κάνουν να ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο. Λεπτομέρειες όπως το χρωμιωμένο περίγραμμα της οροφής αλλά και των αεραγωγών σε συνδυασμό με τις προσεκτικά σχεδιασμένες ζάντες αλλά και τις προστατευτικές ποδιές μπροστά και πίσω, που τονίζουν και άλλο την off road και περιπετειώδη εμφάνισή του.

Οι σχεδιαστές της Opel πέρα από μια όμορφη και χαρακτηριστική εμφάνιση εξασφάλισαν στο Opel Crossland και το ιδανικό αποτύπωμα για τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Με μήκος μόλις 4,217 μέτρων και με ένα τιμόνι που «κόβει» πολύ, κινείται με άνεση ακόμα και στους πιο μικρούς δρόμους της πόλης. Ταυτόχρονα, βρίσκεται με άνεση χώρος για στάθμευση -ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη του και την αυξημένη απόστασή του από το έδαφος. Αν σε αυτά προστεθεί και η πολύ καλή ορατότητα από τη θέση του οδηγού τότε καταλαβαίνει καθένας πως οι μετακινήσεις με το Opel Crossland είναι εύκολες και ξεκούραστες τόσο εντός πόλης όσο και έξω από αυτήν.

Το εξίσου σημαντικό είναι πως σε κάθε περίπτωση η σχεδίαση του εσωτερικού του Crossland είναι τέτοια -σε συνδυασμό με την προσοχή που έχει δοθεί σε κάθε λεπτομέρεια- που διευκολύνει στον μέγιστο βαθμό την καθημερινότητα. H εργονομία του είναι προσεκτικά μελετημένη με αποτέλεσμα όλα τα βασικά χειριστήρια να βρίσκονται εκεί που ο οδηγός περιμένει να είναι. Την ίδια στιγμή, ο πίνακας οργάνων αλλά και η οθόνη του συστήματος infotainment στο μέσο του ταμπλό είναι ιδιαίτερα ευνάγνωστα προκειμένου να βλέπει άμεσα και να αξιολογεί όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται.

Άξια λόγου και αναφοράς είναι και τα εργονομικά καθίσματα με την πιστοποίηση AGR (Καμπάνια για υγιέστερη σπονδυλική στήλη) και τις πολλαπλές δυνατότητες ρύθμισης που εξασφαλίζουν τη σωστή στάση του σώματος.

Ταυτόχρονα, κανείς από τους επιβαίνοντες δεν θα προβληματιστεί που θα τοποθετήσει τα κλειδιά ή τις φορητές συσκευές που όλοι πλέον χρησιμοποιούν, μιας και για αυτό υπάρχουν πολλές και πρακτικές θέσεις.

Φυσικά δεν λείπουν και οι θύρες USB για τη φόρτισή τους καθώς και μια θέση για ασύρματη φόρτιση smartphone, ενώ ανάλογα πολλές είναι και οι θέσεις για μπουκάλια νερού, κουτιά αναψυκτικών ή ποτηριών καφέ.

Το ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως το εσωτερικό του Opel Crossland προσαρμόζεται στις εκάστοτε μεταφορικές ανάγκες, αποτελώντας το ιδανικό όχημα μιας μικρής ή και πιο μεγάλης οικογένειας.

Έτσι λοιπόν το πίσω κάθισμά του μπορεί να μετακινηθεί κατά ολόκληρα 150 χιλιοστά, αυξάνοντας έτσι τον ήδη μεγάλο χώρο αποσκευών (από τα 410 στα 520 λίτρα) ή πριμοδοτώντας το χώρο που έχουν για τα πόδια τους όσοι κάθονται σε αυτό για να μετακινηθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση.

Σε αυτό συμβάλλει και το αυξημένο εσωτερικό ύψος ενώ η προαιρετική πανοραμική ηλιοροφή κάνει το εσωτερικό του Crossland ακόμα πιο φωτεινό και ελκυστικό.

Φυσικά, όποτε χρειαστεί, υπάρχει και η δυνατότητα αναδίπλωσης της πλάτης των πίσω καθισμάτων. Και εδώ, αυτό μπορεί να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν, σε αναλογία 40:60. Αν διπλωθούν και τα τρία τμήματα τότε η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ αυξάνεται από τα στάνταρ 420 λίτρα -τιμή εξαιρετική με βάση τα δεδομένα της κατηγορίας- στα εντυπωσιακά 1.255 λίτρα, που επαρκούν ακόμα και για μια μίνι μετακόμιση. Το τελευταίο, φυσικά, μπορεί να μη γίνει ποτέ αλλά είναι σημαντικό να ξέρει κάποιος πως αν χρειαστεί ακόμα και έναν τόσο μεγάλο χώρο αποσκευών, το Opel Crossland θα ανταποκριθεί.

Αυτό άλλωστε είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τη μεταφορά του εξοπλισμού που χρειάζεται κανείς για τα χόμπι και τις αγαπημένες του δραστηριότητες. Ένα ποδήλατο ή ένα SAP θα χωρέσουν άνετα αποδεικνύοντας και με τον τρόπο αυτό τη μοντέρνα σχεδίαση, τον νεανικό χαρακτήρα αλλά και την πρακτικότητα που χαρακτηρίζει το όμορφο SUV της Opel.

Το Opel Crossland μπορείτε να το αποκτήσετε με το πρόγραμμα επιδότησης ανταλλαγής, που προσφέρει το μέγιστο όφελος για το παλιό σας αυτοκίνητο, είτε αυτό έχει εμπορική αξία είτε όχι. Όσο για τις τιμές του, ξεκινούν από τις 22.400 ευρώ.