ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Renault απέκτησε το δικό της Rafale

Η Renault απέκτησε το δικό της Rafale

Με ένα όνομα που μας είναι οικείο λόγω των καινούργιων μαχητικών της Πολεμικής μας Αεροπορίας, η Renault παρουσίασε το κορυφαίο SUV της γκάμας της.

Το δικό της Rafale λοιπόν -το όνομα προέρχεται πάντως από ένα πιο παλιό ελικοφόρο μαχητικό- είναι ένα SUV κουπέ, με ενδιαφέρουσα σιλουέτα και μια κάθετη μάσκα με μπλε φόντο και σχέδια από αστέρια που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Μαζί με τα αυξημένα κατά 40 χιλιοστά μετατρόχια και τις ζάντες των 20 ιντσών, ενώ το παρόν δίνει τόσο το νέο λογότυπο της γαλλικής εταιρείας όσο και τα νέα φώτα ημέρας που αποτελούν την καινούργια φωτεινή ταυτότητα.

Το εσωτερικό ξεχωρίζει με τα υψηλής ποιότητας υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί και δημιουργούν μια premium αίσθηση, ενώ το design του ταμπλό δεν διαφοροποιείται από αυτό των Austral και Espace.

Έτσι και εδώ υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών και μια κάθετη οθόνη αφής 12,0 ιντσών, ενώ αυτά που διαφέρουν είναι τα γραφικά. Όσο για τους χώρους εξασφαλίζονται και από το μεταξόνιο των 2,74 μέτρων.

Άξια λόγου είναι τα μπάκετ καθίσματα που είναι διαθέσιμα αποκλειστικά για το Rafale, η ηλιοροφή με την τεχνολογία υγρών κρυστάλλων που δεν περιορίζει αισθητά το εσωτερικό ύψος, καθώς και η χρήση ΤΝ (Τεχνητής Νοημοσύνης) για τα διάφορα συστήματα με τα οποία εξοπλίζεται το Rafale.

Που για την αρχή θα είναι διαθέσιμο με το υβριδικό σύστημα που συνθέτουν ο τρικύλινδρος βενζίνης των 1.200 κυβικών της Renault, δύο ηλεκτροκινητήρες των 70 και 34 ίππων -η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 200 ίππους- και μια μπαταρία 2,0 kWh.

Το κιβώτιο είναι το αυτόματο multimode, ενώ σύμφωνα με τη Renault το Rafale, που έχει και ειδικά εξελιγμένη ανάρτηση που ελέγχεται ηλεκτρονικά, θα κινείται μέσα στην πόλη κατά 80% ηλεκτρικά.

Αργότερα θα ακολουθήσει και μια τετρακίνητη έκδοσή του με 300 ίππους καθώς και μια plug-in υβριδική.

Οι πωλήσεις του νέου Renault Rafale θα ξεκινήσουν σε περίπου ένα χρόνο και σε τιμές πιο υψηλές σε σχέση με το αντίστοιχο Austral.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ