O Elon Musk λέει πως η αυτόνομη οδήγηση θα είναι έτοιμη στα τέλη της χρονιάς
Ανανεώθηκε:
Η αυτόνομη οδήγηση μπορεί να μην βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας -αυτό γίνεται μόνο αν συμβεί κάποιο ατύχημα- όπως η ηλεκτροκίνηση, αλλά είναι σίγουρα μια ακόμα πολύ σημαντική εξέλιξη στην αυτοκίνηση.
Για την καθιέρωσή της υπάρχουν σίγουρα προβληματισμοί, τεχνικά θέματα και νομικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν αλλά αυτό δεν αποτρέπει τον Elon Musk, τον ισχυρό άντρα της Tesla που ποντάρει πολύ στη συγκεκριμένη τεχνολογία, να είναι αισιόδοξος.
Τόσο που μιλώντας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης στη Σαγκάη είπε πως η τεχνολογία Full Self-Driving (FSD) της Tesla θα μπορεί να προσφέρει δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 ή 5 μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Η αυτονομία επιπέδου 4 επιτρέπει την πλήρη απαλλαγή από τα καθήκοντα οδήγησης με τον οδηγό να μπορεί να πάρει τον έλεγχο όποτε κρίνει πως χρειάζεται.
Στο επίπεδο 5 τα πάντα είναι αυτοματοποιημένα και η εμπλοκή του οδηγού μηδενική.
Εάν πάντως η Tesla επιτύχει ακόμα και το 4ο επίπεδο αυτονομίας, θα είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη που θα της εξασφαλίσει την πρωτοπορία μιας και μέχρι στιγμής μόνο η Mercedes προσφέρει αυτόνομο σύστημα επιπέδου 3 και μάλιστα σε συγκεκριμένες χώρες και περιοχές.
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Σε τροχιά κλιμάκωσης οι αγροτικές κινητοποιήσεις: Το σχέδιο για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς
23:06
Τραγωδία στο Θέρμο: Νεκρός 58χρονος έξω από το σπίτι του - Αυτοκτονία «βλέπουν» οι αρχές
22:57
Σχεδόν αγκαλιασμένοι βρέθηκαν οι τέσσερις νεκροί ορειβάτες που χτυπήθηκαν από χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια - Πώς συνέβη η τραγωδία (vid)
22:53
Ρωσία: Δώδεκα χρόνια κάθειρξη σε πρώην διπλωμάτη - Κατηγορήθηκε ότι πούλησε κρατικά μυστικά στις ΗΠΑ (vid)
22:50