Έρχονται τα ρομπότ για τα αυτοκίνητα που έχουν παρκάρει παράνομα
Ανανεώθηκε:
Η παράνομη στάθμευση αποτελεί μια μάστιγα για τις μεγαλουπόλεις, καθώς εντείνει το κυκλοφοριακό, δυσκολεύοντας τις κινήσεις όλων των οχημάτων αλλά κυρίως των μεγαλύτερων σε όγκο μέσων μαζικής μεταφοράς.
Ταυτόχρονα στερούν από τους δήμους κάποια έσοδα από την ελεγχόμενη στάθμευση.
Έτσι λοιπόν αναζητούνται ανά τον κόσμο λύσεις αφενός για να γίνει η στάθμευση στα κέντρα των πόλεων πιο δύσκολη -στο Παρίσι π.χ. εξετάζουν την αύξηση του κόστους στάθμευσης για τα SUV- και αφετέρου για την απομάκρυνση των παράνομα παρκαρισμένων που ενοχλούν.
Μια από τις λύσεις είναι ρομποτική: ένα ρομπότ που λειτουργεί με τη λογική του κλαρκ πιάνει το παράνομα σταθμευμένο αυτοκίνητο από κάτω, το σηκώνει -ακόμα και αν πρόκειται για ένα μεγάλο και κατά συνέπεια βαρύ SUV- και το μεταφέρει σε ένα άλλο σημείο που δεν ενοχλεί.
Η διαδικασία είναι ταχύτατη, ενώ όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις ακολουθεί ο… λογαριασμός.
Πώς να αποφύγετε τις αποφράξεις στις αποχετεύσεις
11:00
72η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς: Εκεί όπου η βοτανική τέχνη συναντά την ίδια τη ζωή
11:00
Στα 6 εκατ. ευρώ η εξαγορά του 51% της ΡΗΓΑΣ ΠΑΡΟΣ από τα Ελληνικά Λατομεία
10:58
Βίντεο από την μεταγωγή του 89χρονου στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων
10:49