ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποια ταχύτητα είναι ο στόχος της Bugatti Chiron για το νέο παγκόσμιο ρεκόρ;

Ποια ταχύτητα είναι ο στόχος της Bugatti Chiron για το νέο παγκόσμιο ρεκόρ;

Η εμφάνιση στην Bugatti Chiron στο πρόσφατο Goodwood Festival of Speed ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακή αναμένεται η συνέχεια.

Και αυτό γιατί οι άνθρωποι της εταιρείας που έχει έδρα στο Molsheim της Γαλλίας και ανήκει στο γερμανικό όμιλο της Volkswagen δεν έχουν κρύψει πως μεταξύ των στόχων για το καινούργιο τους μοντέλο είναι και ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας. Το οποίο αυτή τη στιγμή πιστώνεται στην προκάτοχό της Veyron και είναι 431 χλμ./ ώρα.

Με βάση τους υπολογισμούς των μηχανικών της Bugatti και τις προσομοιώσεις σε υπολογιστές η Chiron είναι ακόμα πιο γρήγορη από τη Veyron, όμως δεν είναι καθόλου εύκολο να προσδιοριστεί με μεγάλη ακρίβεια το πόσο. Άλλωστε όπως δήλωσε και ο επικεφαλής της μάρκας Wolfgang Dürheimer «είναι τελείως διαφορετικό στον υπολογιστή από το να κάθεσαι στο αυτοκίνητο και να το επιχειρείς».

Οι πρώτες πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως η Bugatti προγραμματίζει την προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ ταχύτητας από την Chiron για το 2018. Ο τόπος θα είναι η πίστα Ehra-Lessien του ομίλου Volkswagen, η οποία έχει μια ευθεία μήκους 13 χιλιομέτρων, στην οποία επιτεύχθηκε και το ισχύον ρεκόρ.

Η ταχύτητα στόχος, που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από την εταιρεία, είναι τα 468 χλμ./ ώρα, τιμή αν μη τι άλλο εντυπωσιακή, για να μην πούμε σοκαριστική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ