ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Renault Scenic είναι ηλεκτρικό και ιδανικό οικογενειακό

Το νέο Renault Scenic είναι ηλεκτρικό και ιδανικό οικογενειακό

Το όνομα Scenic επανέρχεται στη γκάμα της Renault ως ηλεκτρικό, αλλά έχοντας διατηρήσει τους μεγάλους χώρους και τον πρακτικό χαρακτήρα που παραδοσιακά προσδιορίζουν την οικογενειακή του διάσταση.

Έτσι λοιπόν το νέο Scenic E-Tech Electric βασίζεται στο πλαίσιο CMF-EV της συμμαχίας Renault- Nissan- Mitsubishi και το μήκος του φτάνει τα 4,47 μέτρα. Αντίστοιχα το μεταξόνιό του είναι 2.785 μέτρα, με αποτέλεσμα και να υπάρχει χώρος για την άνετη μετακίνηση των επιβατών αλλά και ένα πορτμπαγκάζ τουλάχιστον 575 λίτρων.

Αισθητικά το καινούργιο Scenic ακολουθεί τη νέα οικογενειακή γραμμή των Renault, τόσο εκτός όσο και εντός με τη χαρακτηριστική κάθετη κεντρική οθόνη των 12,0 ιντσών -ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει διαγώνιο 12,3 ιντσών- και θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις.

Η βασική έχει 163 ίππους και μπαταρία 60 kW που εξασφαλίζει αυτονομία που ξεπερνά τα 420 χιλιόμετρα. Μπορεί να κινηθεί μέχρι και με 150 χλμ./ώρα, ενώ χρειάζεται 9,3 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ ώρα.

Η κορυφαία έκδοση λέγεται High Range και έχει περισσότερους ίππους (220) και μεγαλύτερη μπαταρία (87,0 kWh) που αντίστοιχα εξασφαλίζει και αυτονομία που ξεπερνά τα 620 χιλιόμετρα.

Καλύτερες είναι φυσικά και οι επιδόσεις με ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε 8,4 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα 170 χλμ./ ώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ