ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Concept 20-23 δίνει μια πρώτη εικόνα του νέου Nissan Micra

Το Concept 20-23 δίνει μια πρώτη εικόνα του νέου Nissan Micra

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Nissan το νέο Micra αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα σε λιγότερα από τρία χρόνια, πιο συγκεκριμένα το 2026 και φυσικά θα είναι ηλεκτρικό.

Λόγω της συμμαχίας της ιαπωνικής εταιρείας με τη Renault θα έχει πολλά κοινά με το αναμενόμενο νέο Renault 5. Έτσι θα κατασκευάζεται και αυτό στη Γαλλία και η τιμή της βασικής έκδοσής του θα ξεκινά περίπου από τις 23.000 ευρώ.

Επίσης θα υπάρχει και μια σπορ έκδοση Nismo με πάνω κάτω 300 ίππους, την οποία προλογίζει το Concept 20-23. Πρόκειται για ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στη Μεγάλη Βρετανία με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ίδρυση του στούντιο της εταιρείας, του Nissan Design Europe (NDE), στο Paddington του Λονδίνου.

Σε αυτή την επέτειο παραπέμπει άλλωστε και η επωνυμία 20-23, όπου ο πρώτος αριθμός δείχνει τα χρόνια που συμπληρώθηκαν και ο δεύτερος το έτος που διανύουμε.

Το Concept 20-23 αποτελεί το τελευταίο δείγμα γραφής μιας μεγάλης παράδοσης της Nissan στην μικρή κατηγορία, η οποία περιλαμβάνει πρωτότυπα όπως τα Be-1, Pao, Figaro και S-Cargo.

Κατά τα άλλα η σχεδίασή του είναι παιχνιδιάρικη αλλά και δυναμική ενώ το εσωτερικό σπορ και φουτουριστικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ