ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η DS θα γίνει πλήρως ηλεκτρική από του χρόνου

Η DS θα γίνει πλήρως ηλεκτρική από του χρόνου

Η DS, η γαλλική μάρκα πολυτελείας του ομίλου Stellantis, έχει πλέον καθιερωθεί, ενώ στα μελλοντικά της πλάνα περιλαμβάνεται η αλλαγή της σε κατασκευαστή αποκλειστικά ηλεκτρικών μοντέλων. Και μάλιστα ήδη από του χρόνου.

Αυτό σημαίνει πως τα καινούργια αυτοκίνητα που θα παρουσιάζει από το 2024 και μετά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ τα υπάρχοντα θα συνεχίσουν μέχρις ότου να κλείσουν τον κύκλο τους. Και να αντικατασταθούν από EVs.

Η αρχή θα γίνει με την ηλεκτρική εκδοχή της DS 4, ενώ θα ακολουθήσει ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που να βασίζεται στο πλαίσιο STLA M. Οι πρώτες πληροφορίες για αυτό κάνουν λόγο για μπαταρία έως και 98 kWh που θα εξασφαλίζει αυτονομία που θα φτάνει μέχρι και τα 700 χιλιόμετρα.

Το EV αυτό θα κατασκευάζεται στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στο εργοστάσιο του Melfi και ενδέχεται να είναι ένα μεσαίο προς μεγάλο fastback που θα ονομάζεται DS 9.

Σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσει και ένα ηλεκτρικό SUV, που ίσως και να αποτελέσει το διάδοχο της DS 7 που αναμένεται το 2025.

Γεγονός είναι πως το συγκεκριμένο πλαίσιο μπορεί να υποστηρίξει κίνηση στους εμπρός τροχούς καθώς και σε όλους και ιπποδυνάμεις από 218 έως και 387 ίππους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ