ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Κia θα έχει και μικρά ηλεκτρικά, τα EV3 και EV4

H Κia θα έχει και μικρά ηλεκτρικά, τα EV3 και EV4

Στην αυτοκινητοβιομηχανία προκειμένου ένας κατασκευαστής, ειδικά μαζικός, να είναι επιτυχημένος πρέπει να είναι παρόν σε όσο το δυνατόν πιο πολλές κατηγορίες.

Αυτό θα ισχύει και για την επερχόμενη εποχή της ηλεκτροκίνησης και μια εταιρεία που κινείται γρήγορα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η Kia. Που διοργάνωσε μια EV Day (Ημέρα Ηλεκτροκίνησης σε ελεύθερη απόδοση) στην οποία παρουσίασε δύο ενδιαφέροντα πρωτότυπα.

Πρόκειται για τα EV3 και EV4 Concept που προλογίζουν τα αντίστοιχα μοντέλα παραγωγής, εκ των οποίων το πρώτο, το EV3, θα κάνει την εμφάνισή του μέσα στο 2024.

Η βάση τους θα είναι το πλαίσιο E-GMP για την ηλεκτροκίνηση του ομίλου της Hyundai, οπότε θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι μπαταρίες των 58,0 και 77,4 kWh του EV6.

To EV3 είναι σαφώς πως πρόκειται για μια κόμπακτ εκδοχή της ναυαρχίδας EV9, καθώς έχει το ίδιο boxy αμάξωμα με τις έντονες ακμές και γωνίες.

Στο εσωτερικό η προσέγγιση είναι μινιμάλ, έχει δοθεί ιδιαίτερα αίσθηση στη βιωσιμότητα αλλά και στη δημιουργία μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας.

Το EV4 είναι η άποψη της Kia για μια ηλεκτρική λιμουζίνα με αμάξωμα τύπου Sportback.

Το εσωτερικό του ακολουθεί τα πρότυπα του EV3, ενώ η λειτουργία Mind Modes προσαρμόζει τον εσωτερικό φωτισμό αλλά και τα γραφικά στις οθόνες στο πρόγραμμα που έχει επιλέξει ο οδηγός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ