ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

O νέος Godzilla θα είναι ηλεκτρικός!

O νέος Godzilla θα είναι ηλεκτρικός!

Η Nissan είναι δεδομένο πως εξελίσσει τη νέα γενιά του supercar της, του GT-R, που είναι γνωστό και ως Godzilla.

Κατά καιρούς έχουν κάνει την εμφάνισή τους διάφορες προσεγγίσεις αλλά πλέον στην έκθεση του Τόκιο έδειξε τα δικά της, επίσημα σχέδια για το διάδοχο του εμβληματικού μοντέλου.

Το Hyper Force λοιπόν είναι ένα φουτουριστικό πρωτότυπο που όμως έχει διαθέτει κάποια κλασικά χαρακτηριστικά του Godzilla, όπως το φωτιζόμενο κόκκινο λογότυπο στη μάσκα και κυρίως τα στρογγυλά πίσω φώτα.

Σύμφωνα με τη Nissan η απόδοση φτάνει το 1 MW, που είναι 1.000 kW ή 1.360 ίπποι, ενώ οι Ιάπωνες δεν διευκρινίζουν αν οι ηλεκτροκινητήρες θα είναι από ένας σε κάθε άξονα ή από ένας σε κάθε τροχό. Το σύνολο τέσσερις δηλαδή.

Η άλλη καινοτομία -το νέο GT-R θα είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής με αυτό το χαρακτηριστικό- θα είναι οι μπαταρίες στερεού ηλεκτρολύτη. Οι οποίες ήδη εξελίσσονται για να είναι έτοιμες έως το 2028 όταν και θα παρουσιαστεί επίσημα ο νέος Godzilla.

Που θα διαθέτει κάποια από τα ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία του Hyper Race, που επιπλέον έχει και νέου τύπου, προσαρμόσιμα πάνελ αμαξώματος προκειμένου να βελτιώνεται η αεροδυναμική συμπεριφορά στις στροφές.

Όσο για το space εσωτερικό του concept κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μεταφερθεί αυτούσιο στο μοντέλο παραγωγής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ