ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Renault Twingo θα είναι ένα μικρό, προσιτό ηλεκτρικό

Το νέο Renault Twingo θα είναι ένα μικρό, προσιτό ηλεκτρικό

Η Renault παράλληλα με την παρουσίαση της νέας της εταιρείας της Ampere, που θα ασχοληθεί διεξοδικά με τα ηλεκτρικά της μοντέλα, παρουσίασε και το πρωτότυπο του νέου Twingo.

Το οποίο θα είναι φυσικά ηλεκτρικό, ενώ η πλήρης ονομασία του είναι Twingo Legend. Για να δείξει ίσως και το ότι είναι διάδοχος κατάσταση των αντίστοιχων συμβατικών μοντέλων, αν και οι αισθητικές ομοιότητες με το εμβληματικό μοντέλο της πρώτης γενιάς είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.

Το νέο Twingo EV αναμένεται να παρουσιαστεί σε περίπου δύο χρόνια από τώρα και σύμφωνα με τον επικεφαλής της Renault Luca de Meo το κόστος παραγωγής του θα είναι στο 50% αυτού ενός νέου SUV της κατηγορίας C.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως θα είναι προσιτό με τα νυν δεδομένα των ηλεκτρικών. Η τιμή του δηλαδή θα είναι μάλλον κάτω από τις 20.000 ευρώ προκειμένου να μπορεί να ανταγωνιστεί τόσο τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες όσο και τα μικρά BEV που έχουν ήδη προαναγγελθεί από τις VW, Citroen και Fiat αλλά και αυτά που λογικά θα προκύψουν.

Χαμηλή, μόλις 10 KWh ανά 100 χιλιόμετρα, θα είναι και η μέση κατανάλωση ενέργειάς του, ενώ το συνολικό αποτύπωμα CO2 του για όλη τη διάρκεια της ζωής του θα είναι 75% πιο μικρό σε σχέση με ένα μέσο ευρωπαϊκό μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ