Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών προβληματίζουν τους κατασκευαστές
Ανανεώθηκε:
Το πρώτο εξάμηνο του 2023 οι πωλήσεις των BEVs (Battery Electric Vehicles) στην Ευρώπη σημείωσαν μια εντυπωσιακή άνοδο σχεδόν κατά 50%, για την ακρίβεια 47%, αλλά παρόλα αυτά οι κατασκευαστές ανησυχούν.
Και αυτό γιατί βλέπουν τις παραγγελίες όχι μόνο να μην σημειώνουν άνοδο αλλά να υποχωρούν. Αυτές των μοντέλων της VW για παράδειγμα είναι στο μισό σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Οι προφανείς λόγοι είναι τα υψηλά επιτόκια και η στασιμότητα της αγοράς, αλλά τόσο οι αντιπρόσωποι των κατασκευαστών όσο και εταιρείες ερευνών καταδεικνύουν ζητήματα που έχουν σχέση με τα ηλεκτρικά μοντέλα αυτά καθαυτά.
Που φαίνεται πως δεν έχουν πείσει ότι μπορούν να καλύψουν ικανοποιητικά τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σε ότι αφορά την αυτονομία, την ασφάλεια αλλά και το κόστος αγοράς τους.
Από εκεί και πέρα πολλοί περιμένουν τη νέα γενιά ηλεκτρικών μοντέλων για τα οποία πιστεύουν πως θα είναι ακόμα πιο εξελιγμένα σε όλους τους τομείς.
Σε ότι αφορά τις ευρωπαϊκές εταιρείες οι αναλυτές αναφέρουν πως πρέπει να προσπαθήσουν να καλύψουν την απόσταση που έχουν τόσο από την Tesla όσο και από τους Κινέζους κατασκευαστές.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Volvo EX30: Το μικρό ηλεκτρικό SUV που ανατρέπει τα δεδομένα
Έσπασε αγωγός ύδρευσης στη Μάνδρα - Έκτακτη διακοπή υδροδότησης
12:54
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2% η ανάπτυξη της ελληνικής Οικονομίας το τρίτο τρίμηνο
12:51
Παχυσαρκία: Μέχρι τη Δευτέρα η απόφαση για τα δωρεάν φάρμακα σε 8.000 δικαιούχους
12:50
Λασίθι: Μαθητής διακινούσε ναρκωτικά στο σχολείο - Βρέθηκαν δύο κιλά χασίς και χιλιάδες ευρώ (pic)
12:44