ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό βλέπει ο οδηγός της Bugatti Bolide

Αυτό βλέπει ο οδηγός της Bugatti Bolide

Η Bolide δεν είναι μόνο… βολίδα αλλά και μια ειδική Bugatti που προορίζεται αποκλειστικά για χρήση στην πίστα. Κοστίζει περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ και θα κατασκευαστεί σε μόλις 40 αντίτυπα.

Και φυσικά έχει ένα ιδιαίτερο εσωτερικό το οποίο μοιάζει με αυτό των αγωνιστικών του πρωταθλήματος αντοχής. Έτσι ο οδηγός της Bolide θα έχει μπροστά του ένα τιμόνι σχήματος «Χ» και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων στον οποίο προβάλλονται ενδείξεις σε τρεις επιμέρους οθόνες.

Επίσης σε μια οθόνη απεικονίζεται η εκάστοτε πίστα, στην κεντρική κονσόλα υπάρχουν αρκετά μπουτόν, ενώ οι… σωλήνες που μοιάζουν σαν εξατμίσεις δεν είναι παρά οι εξαγωγές του συστήματος κλιματισμού προκειμένου ο οδηγός να μην… ανάβει μέσα στην πίστα.

Κατά τα άλλα τα καθίσματα είναι σταθερά και προσαρμόζονται στο σωματότυπο του οδηγού, ενώ τα μεγάλα πλευρικά τους στοιχεία που προσφέρουν στήριξη στις στροφές μετατοπίζονται με το που ανοίγει η πόρτα για να διευκολυνθεί η είσοδος.

Η βάση της Bugatti Bolide είναι το πλαίσιο της Chiron το οποίο όμως έχει προσαρμοστεί κατάλληλα προκειμένου το πόδια του οδηγού να βρίσκονται πιο ψηλά και η στάση του σώματός του να θυμίζει αυτή των αγωνιστικών που μετέχουν και στις 24 Ώρες του Le Mans.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ