ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Tesla παρέδωσε τα πρώτα 10 Cybertruck

H Tesla παρέδωσε τα πρώτα 10 Cybertruck

Η Tesla είναι χωρίς αμφιβολία η αυτοκινητοβιομηχανία με τα πιο χαλαρά χρονοδιαγράμματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ηλεκτρικό pick-up της, το Cybertruck με τη μετα-μοντέρνα όσο και αμφιλεγόμενη εμφάνιση.

Το οποίο είχε παρουσιαστεί το 2019 και τώρα, ολόκληρα 3 χρόνια μετά παραδόθηκαν οι 10 πρώτες μονάδες του. Και μάλιστα σε υπαλλήλους της Tesla που θα το δουν στην πράξη για να γίνουν τυχόν βελτιώσεις μιας και η κανονική παραγωγή θα αργήσει ακόμα.

Ταυτόχρονα άλλαξαν και τα δεδομένα αναφορικά με το ηλεκτρικό αγροτικό. Έτσι η βασική του έκδοση δεν θα κοστίζει κάτω από 40.000 δολάρια όπως είχε αναγγείλει ο ιδιοκτήτης της Tesla, ο πολύς Elon Musk, αλλά πολλά περισσότερα.

Για την ακρίβεια 60.990(!) δολάρια, ενώ θα είναι διαθέσιμη από το 2025.

Η τετρακίνητη (AWD) θα ξεκινά από τις 79.990 δολάρια, ενώ η κορυφαία με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες, τους 850 ίππους και την επωνυμία Cyberbeast θα κοστίζει 99.990 δολάρια.

Επίσης η αυτονομία των 800+ χιλιομέτρων που έχει αρχικά εξαγγελθεί δεν είναι εφικτή, καθώς η επίσημη τιμή είναι 540 χιλιόμετρα στην καλύτερη περίπτωση και 400 σε ότι αφορά τη βασική πισωκίνητη έκδοση.

Η Tesla πάντως είπε πως στο μέλλον, χωρίς φυσικά να προσδιορίζει το πότε, θα υπάρχουν για το AWD και το Cyberbeast μεγαλύτερες μπαταρίες προκειμένου η αυτονομία να φτάνει τα 700 χιλιόμετρα.

Κατά τα άλλα το μήκος της καρότσας είναι 1,80 μέτρα και το πλάτος της 1,20 μέτρα, το ωφέλιμο φορτίο 1.143 κιλά και το βάρος ρυμούλκησης σχεδόν 5,0 τόνοι.

Ενδιαφέρον είναι πως το αμάξωμα παραμένει αλεξίσφαιρο όχι όμως και τα κρύσταλλα που κατά τον Musk «αντέχουν στην πρόσκρουση βράχου» με ότι και αν σημαίνει αυτό.

Το Cyberbeast πάντως έχει εντυπωσιακές επιδόσεις, μιας και το 0-100 χλμ./ ώρα έρχεται σε μόλις 2,6 δεύτερα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 209 χλμ./ ώρα.

Μάλιστα για να τονίσει τις δυνατότητές του η Tesla έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο που ακολουθεί και στο οποίο το Cybetruck αποδεικνύεται στην δημοφιλή στις ΗΠΑ δοκιμασία του ¼ του μιλίου πιο γρήγορο από την Porsche 911. Ρυμουλκώντας ταυτόχρονα ένα τρέιλερ με μια άλλη 911.

Αν μη τι άλλο ο Musk στην επικοινωνία είναι κορυφαίος. Στο χρόνο πάσχει…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ