ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η νέα γενιά του Audi Q5 θα παρουσιαστεί στο Παρίσι τον Οκτώβριο

Η νέα γενιά του Audi Q5 θα παρουσιαστεί στο Παρίσι τον Οκτώβριο

Το καινούργιο μεσαίο SUV της Audi, το νέο Q5, θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση στο Παρίσι, στις αρχές Οκτωβρίου, αντικαθιστώντας ένα από τα μακροβιότερα και πιο επιτυχημένα πρόσφατα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας.

Για την εμφάνισή του οι σχεδιαστές του ακολουθήσαν την αγαπημένη τους πρακτική των τελευταίων ετών: δεν πειραματίστηκαν με τη συνολική εικόνα των βασικών γραμμών του αμαξώματος, άλλαξαν όλα τα υπόλοιπα εκσυγχρονίζοντας το look αλλά διατηρώντας το ταυτόχρονα και οικείο. Ταυτόχρονα αύξησαν ελαφρώς τις εξωτερικές διαστάσεις και έδωσαν ιδιαίτερα μεγάλη σημασία στην αεροδυναμική, με αποτέλεσμα το νέο Q5 να είναι το πιο αεροδυναμικό της κατηγορίας του (συντελεστής οπισθέλκουσας 0,30).

Η βάση του είναι το πλαίσιο MQB, η χρήση του οποίου οδήγησε και σε μια μικρή μείωση του βάρους κατά 70 κιλά, ενώ αν όλα αυτά σας θυμίζουν το νέο Α4 δεν κάνετε λάθος. Τα δύο μοντέλα έχουν όντως πολλά κοινά, μεταξύ αυτών και τη γκάμα των κινητήρων.

Έτσι το Q5, για πρώτη φορά στην ιστορία του, θα ξεκινά από τα 1.400 κυβικά και τους 150 ίππους, ενώ η γκάμα των συνόλων βενζίνης θα περιλαμβάνει τόσο τον 2.0 TFSI σε δύο εκδοχές με 190 και 252 ίππους, όσο και τον 5κύλινδρο των 2.500 κυβικών με τα 400 άλογα που θα κινεί την κορυφαία σπορ έκδοση RS Q5 που θα διαφοροποιείται και οπτικά.

AUDI Q5 2017 3

Το εσωτερικό του νέου Audi Q5 θα ακολουθεί την αισθητική του επίσης καινούργιου A4, θα έχει μεγάλες δυνατότητες ενσωμάτωσης smartphones και θα μπορεί να εξοπλιστεί με όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Πηγή: Audi

Στους diesel o 2.0 TDI θα αποδίδει από 150 έως και 190 ίππους, ο 3.0 TDI 218 και 272, ενώ κατά τη διάρκεια του 2017 θα προκύψει και η plug-in υβριδική έκδοση. Το 2018 θα ακολουθήσει η φουλ ηλεκτρική που θα ονομάζεται Q6 και θα βασίζεται στο νέο, ειδικά εξελιγμένο για ηλεκτροκίνητα μοντέλα, πλαίσιο MEB του ομίλου VW.

Το νέο Audi Q5, που θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο της μάρκας στο Μεξικό, θα μπορεί να εξοπλιστεί με όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, ενώ θα διαθέτει και καινούργιο σύστημα infotainment με δυνατότητες πλήρους ενσωμάτωσης smartphones.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ