ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πως φτιάχνονταν οι Porsche πριν από 40 χρόνια

Πως φτιάχνονταν οι Porsche πριν από 40 χρόνια

Η αυτοκινητοβιομηχανία αλλάζει συνεχώς και διαρκώς. Σε όλους τους τομείς, από το σχεδιασμό και τις τεχνολογικές προδιαγραφές μέχρι και τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται τα αυτοκίνητα στα εργοστάσια.

Το βίντεο που μπορείτε να δείτε στη συνέχεια είναι από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, πιο συγκεκριμένα από το 1986 όταν ο YouTuber Tasturbo86 ταξίδεψε στην Ευρώπη για να παραλάβει την καινούργια του 911 turbo.

Η απευθείας παραλαβή από το εργοστάσιο ήταν μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ των αμερικανών πελατών της μάρκας, οι οποίοι μετείχαν και σε ξενάγηση στις γραμμές παραγωγής -κάτι που γίνεται και τώρα- και συνήθως ταξίδευαν και στην Ευρώπη με το καινούργιο τους αυτοκίνητο. Που στη συνέχεια το έστελναν με καράβι στις ΗΠΑ.

Στο βίντεο θα διαπιστώσετε πως η πολύ δουλειά γίνεται από ανθρώπους χειρωνακτικά, κάτι που βέβαια στην πορεία άλλαξε με την εκτεταμένη χρήση ρομπότ. Που οδήγησε και στη βελτίωση της ποιότητας αλλά και στη μείωση του κόστους παραγωγής.

Φυσικά τότε η Porsche έφτιαχνε μερικές χιλιάδες αυτοκίνητα, ενώ ακολούθησαν μερικά πολύ δύσκολα χρόνια, με την Boxster αρχικά και την Cayenne στη συνέχεια να αποτέλεσαν τις σανίδες σωτηρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ