ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το μοντέλο της Ferrari 296 GT3 κοστίζει όσο ένα πραγματικό αυτοκίνητο

Αυτό το μοντέλο της Ferrari 296 GT3 κοστίζει όσο ένα πραγματικό αυτοκίνητο

Τα μοντέλα αυτοκινήτων έχουν φανατικούς οπαδούς που τα συλλέγουν μανιωδώς και φυσικά υπάρχουν και εξειδικευμένες εταιρείες που τα κατασκευάζουν με κάθε λεπτομέρεια των πραγματικών.

Μια από αυτές της εταιρείας είναι και η Amalgam, η οποία παρουσίασε πρόσφατα το μοντέλο της αγωνιστικής Ferrari 296 GT3. Για τη δημιουργία του οποίου χρησιμοποιήθηκαν τα αρχέτυπα (ηλεκτρονικά) σχέδια του αυτοκινήτου προκειμένου να και στο μοντέλο της κλίμακας 1:8 να έχει υιοθετηθεί κάθε λεπτομέρεια του κανονικού αγωνιστικού.

Φυσικά υπάρχουν και δυνατότητες εξατομίκευσης ώστε οι κάτοχοι των 296 GT3 να μπορούν να έχουν, αν θέλουν, και ένα πιστό αντίγραφό της στο γραφείο ή το σπίτι τους.

Για τη δημιουργία των μεμονωμένων εξαρτημάτων της μινιατούρας απαιτούνται συνολικά 3.000 ώρες ενώ για τη συναρμολόγησή τους χρειάζονται άλλες 300.

Κατά τα άλλα οι πόρτες που ανοίγουν αποκαλύπτουν το εσωτερικό ενώ το κάλυμμα του V6 με τα διπλά turbo είναι σφραγισμένο.

H Amalgam θα κατασκευάσει τη μινιατούρα της 296 GT3 συνολικά 199 φορές, ενώ η τιμή της καθεμιάς είναι 16.200 ευρώ, ποσό με το οποίο μπορεί κανείς να αγοράσει ένα σύγχρονο μίνι αυτοκίνητο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ