ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Nissan GT-R θα είναι ηλεκτρικό και πανίσχυρο

Το νέο Nissan GT-R θα είναι ηλεκτρικό και πανίσχυρο

Η αντικατάσταση του εμβληματικού Nissan GT-R έχει εξελιχθεί σε σήριαλ, το οποίο όμως αρχίζει σιγά σιγά να προσδιορίζεται με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Έτσι λοιπόν οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η ιαπωνική εταιρεία εξελίσσει ένα νέο, ηλεκτρικό GT-R που θα ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό τα πρότυπα του πρωτότυπου Hyper Force που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο που μας πέρασε.

Αυτό θα ισχύει και για την απόδοση του συστήματος πρόωσής του, καθώς όπως και στο concept έτσι και στο μοντέλο παραγωγής ο στόχος είναι οι 1.300+ ίπποι.

Οι οποίοι θα περνούν στην άσφαλτο μέσα από όλους τους τροχούς, ενώ το χρονοδιάγραμμα αναφέρει πως η επίσημη πρεμιέρα θα γίνει έως το 2030.

Ταυτόχρονα η Nissan συνεχίζει την εξέλιξη των μπαταριών στερεού ηλεκτρολύτη, που έχουν αυξημένη ενεργειακή πυκνότητα και μεγαλύτερη ταχύτητα φόρτισης, τις οποίες θέλει να χρησιμοποιήσει στην επόμενη γενιά των ηλεκτρικών της μοντέλων.

Πάντως μέχρι την παρουσίαση του νέου Nissan GT-R η υπάρχουσα γενιά του, που έχει τον εσωτερικό κωδικό R35 θα συνεχίσει να πωλείται σε πολλές αγορές αλλά όχι και στην Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ