ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το ανανεωμένο VW Golf είναι προ των πυλών

Το ανανεωμένο VW Golf είναι προ των πυλών

Το VW Golf είναι διαχρονικά ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και φέτος συμπληρώνει αισίως μισό αιώνα  παρουσίας. Και περισσότερες από 37 εκατομμύρια μονάδες που έχουν κατασκευαστεί μέχρι στιγμής και έχουν κυκλοφορήσει στους δρόμους όλου του κόσμου.

Ταυτόχρονα στο άμεσο μέλλον θα κάνει επίσημα την εμφάνισή της και η ανανεωμένη εκδοχή της τελευταίας του γενιάς, η οποία θα ξεχωρίζει από την επανασχεδιασμένη μάσκα της. Που με τη φωτεινή μπάρα που θα συνδέει τους προβολείς θα παραπέμπει στα EVs της μάρκας.

Από εκεί και πέρα αλλαγές θα υπάρχουν και στους προφυλακτήρες, ενώ στο εσωτερικό πέρα από την αναβάθμιση με τις πιο μεγάλες οθόνες -12,9 ίντσες πλέον η διαγώνιος της οθόνης του συστήματος infotainment με το ενσωματωμένο ChatGPT και 10,4 αυτή του ψηφιακού πίνακα οργάνων- έγιναν και προσπάθειες επίλυσης των παραπόνων των ιδιοκτητών του Golf VIII.

Έτσι επανέρχονται τα φυσικά μπουτόν στο πολυλειτουργικό τιμόνι και οι συρόμενοι διακόπτες αφής στην κονσόλα είναι πλέον φωτιζόμενοι. Επιπλέον στις κορυφαίες εκδόσεις εξοπλισμού θα υπάρχει έναν νέο, βιώσιμο υλικό για τις επενδύσεις που λέγεται Artilur που θυμίζει Alacantara.

Στους κινητήρες οι plug-in υβριδικές εκδόσεις eHybrid και GTE PHEV διαθέτουν πλέον τον πιο σύγχρονο 1,5 TSI, πιο ισχυρά ηλεκτρικά μοτέρ και πιο μεγάλη μπαταρία που εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία έως και 100 χιλιομέτρων.

Οι 1.0 (110 ίπποι) και 1.5 eTSI (130 και 150 ίπποι) συνεχίζουν, όπως και οι μεγαλύτεροι 2.0 TSI και TDI, καθώς και το GTI.

Ενδιαφέρον είναι πως το ανανεωμένο VW Golf δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο με χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ λόγω των λιγότερων αυστηρών προδιαγραφών Euro 7 αναμένεται να μείνει στην παραγωγή και μετά την παρουσίαση της νέας, 9ης γενιάς. Που θα είναι ηλεκτρική, θα βασίζεται στο νέο πλαίσιο SSP και εκτός απροόπτου θα παρουσιαστεί το 2026.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ