ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Honda προλογίζει τη νέα γενιά των ηλεκτρικών της

H Honda προλογίζει τη νέα γενιά των ηλεκτρικών της

Η Honda έχει εξαγγείλει ως στόχο την επίτευξη ουδετερότητας ως προς τον άνθρακα έως το 2050 και με βάση αυτό τα πλάνα της περιλαμβάνουν την παρουσίαση συνολικά 30 ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2030.

Τα οποία θα κινούνται είτε με ενεργειακές κυψέλες είτε 100% με μπαταρίες, ενώ στη φετινή CES η ιαπωνικής εταιρεία προλόγισε τα μοντέλα αυτά παρουσιάζοντας δύο ομολογουμένως ιδιαίτερα πρωτότυπα.

Το πρώτο ονομάζεται Saloon και παρόλο που η εμφάνισή του παραπέμπει σε στέισον η Honda το θεωρεί ως ηλεκτρικό σεντάν. Που διαθέτει άνετους χώρους, αλλά και προηγμένες τεχνολογίες, όπως steer-by-wire, motion control, αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, εξελιγμένη συνδεσιμότητα και ειδικό λογισμικό για αλληλεπίδραση με τον οδηγό.

Η βάση του θα είναι μια πλατφόρμα ειδικά εξελιγμένη για ηλεκτρικά η οποία θα υποστηρίζει και τεχνολογικά προηγμένες μπαταρίες.

Η πλατφόρμα αυτή αποτελεί τη βάση και του δεύτερου concept, του Space Hub, που σύμφωνα με τη Honda «συνδέει τους ανθρώπους μεταξύ τους και με το περιβάλλον». Ξεχωρίζει με το κάθετο και τετράγωνο πίσω μέρος του, καθώς και με τις δυνατότητες προσαρμογής του εσωτερικού του ανάλογα με τις ανάγκες.

Ενδιαφέρον είναι πως η Honda παρουσίασε στη CES και ένα νέο λογότυπο, ειδικά για τα ηλεκτρικά της μοντέλα, που ακολουθεί τη σύγχρονη τάση της δισδιάστατης απεικόνισης και του μινιμάλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ