ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Dodge Charger, το κλασικό αμερικάνικο muscle car, γίνεται ηλεκτρικό

Το Dodge Charger, το κλασικό αμερικάνικο muscle car, γίνεται ηλεκτρικό

Τα muscle cars είναι χωρίς αμφιβολία μέρος της αμερικανικής αυτοκινητικής κουλτούρας, με τους πολυκύλινδρους κινητήρες, τους πολλούς ίππους και τις εξαιρετικές επιδόσεις τους.

Οι καιροί όμως αλλάζουν και για τα muscle cars και έτσι η Dodge έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες της νέας γενιάς του Charger. Που είναι ένα από τους κλασικούς εκπροσώπους της συνομοταξίας και πλέον θα δικαιολογεί πλήρως και την επωνυμία του. Και αυτό γιατί θα είναι ηλεκτρικό, οπότε θα πρέπει και να φορτίζει (charge).

Με βάση τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα η εμφάνισή του ηλεκτρικού muscle car δεν θα διαφοροποιείται πολύ από την τρέχουσα του συμβατικού. Έτσι θα διατηρηθεί το δίθυρο αμάξωμα των τριών όγκων, ενώ χαρακτηριστικοί είναι και οι πολύ μικροί προβολείς.

Η βάση θα είναι ένα νέο πλαίσιο που θα μπορεί να υποστηρίζει τεχνολογία 800V, ενώ θα υπάρχουν συνολικά τρεις εκδόσεις ισχύος του. Και μπορεί να μην έχουν ακόμα ανακοινωθεί οι τεχνικές λεπτομέρειες αλλά αυτό που θα ισχύει είναι πως η κορυφαία έκδοση θα έχει ένα σύστημα που θα προσομοιάζει τον ήχο του κινητήρα βενζίνης. Προκειμένου να διατηρηθεί έστω και με τον τρόπο αυτό η παράδοση…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ