ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι φωτιές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σβήνονται και με κουβέρτες

Οι φωτιές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σβήνονται και με κουβέρτες

Οι πυρκαγιές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όταν προκύπτουν, είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Και αυτό γιατί συντηρούνται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και υπάρχουν αναζωπυρώσεις, γεγονός που πολλές φορές αναγκάζει τους πυροσβέστες να το καλύπτουν ολόκληρα με νερό.

Κάτι που στη συνέχεια δημιουργεί και ζήτημα με τη διαχείριση του νερού αυτού που έχει μολυνθεί από διαρροές των στοιχείων της μπαταρίας.

Μια άλλη μέθοδος είναι η χρήση ειδικών κουβερτών, η οποία χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία στις ΗΠΑ για την κατάσβεση μιας Jaguar i-Pace η οποία είχε πάρει φωτιά μέσα σε κλειστό γκαράζ.

Μόλις η φωτιά έσβησε, φαινομενικά τουλάχιστον μιας και όπως θα δείτε κατά τη διάρκεια του βίντεο υπήρχαν εστίες, το αυτοκίνητο ρυμουλκήθηκε έξω από το χώρο στάθμευσης και καλύφθηκε με την ειδική αυτή κουβέρτα.

Το ίδιο είχε γίνει πριν, προληπτικά και με ένα plug-in υβριδικό μοντέλο που βρισκόταν στον ίδιο χώρο.

Η ειδική αυτή κουβέρτα που ζυγίζει περίπου 28 κιλά αποκόπτει στην ουσία το οξυγόνο με αποτέλεσμα να σβήνουν οι όποιες εστίες υπάρχουν και αντέχουν μετά την αρχική κατάσβεση. Ταυτόχρονα βοηθά και στην απαγωγή της θερμότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ