ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Audi RS6 Avant GT είναι συλλεκτικό και ταχύτατο

Το Audi RS6 Avant GT είναι συλλεκτικό και ταχύτατο

Η Audi διεύρυνε τη γκάμα του εμβληματικού RS6 με μια ειδική έκδοση, την RS6 Avant GT. Η οποία μοιράζεται ορισμένα χαρακτηριστικά με το RS 6 GTO concept, ένα project που εξελίχθηκε από 12 φοιτητές που είχαν ως πηγή έμπνευσης το αγωνιστικό Audi 90 quattro IMSA GTO του 1989.

Το σπέσιαλ RS6, που θα κατασκευαστεί μόλις 660 φορές, ξεχωρίζει χάρη στη μαύρη μάσκα και την επίσης μαύρη εισαγωγή αέρα στον προφυλακτήρα, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει και τονισμένα αεροδυναμικά στοιχεία. Στοιχεία όπως η διπλή πίσω αεροτομή και οι πολυάριθμοι αεραγωγοί ψύξης, ενώ το αγωνιστικό look τονίζεται από στοιχεία όπως οι εξωτερικοί καθρέφτες, τα αυτοκόλλητα και οι λευκές ζάντες των 22 ιντσών.

Ενδιαφέρον είναι πως το καπό και τα φτερά είναι από ανθρακονήματα.

Στο εσωτερικό η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα δημιουργείται από τα καθίσματα μπάκετ με το κεντημένο RS 6 GT, τις κόκκινες ζώνες ασφαλείας, τα ειδικά πατάκια και την πλακέτα που δείχνει ποιο από τα 660 που όπως είπαμε θα κατασκευαστούν είναι.

Κάτω από το καπό ο bi-turbo V8 των 4.000 κυβικών αποδίδει εδώ 630 ίππους και 850 Nm, δηλαδή 30 ίππους και 50 Nm περισσότερους σε σχέση με τη βασική έκδοση. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι το Tiptronic των 8 σχέσεων, ενώ η τετρακίνηση quattro έχει ένα ειδικό σπορ πίσω διαφορικό.

Η μηχανικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση είναι χαμηλωμένη κατά 10 χιλιοστά, οι αντιστρεπτικές είναι ενισχυμένες και τα φρένα κεραμικά.

Το Audi RS 6 Avant GT επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα και φτάνει μέχρι και τα 305 χλμ./ ώρα. Όσο για την τιμή του ξεκινά στη Γερμανία από τις 219.355 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ