ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το SV Rover είναι θηριώδες και πανάκριβο!

Το SV Rover είναι θηριώδες και πανάκριβο!

Το SV Rover μπορεί να μοιάζει με το κλασικό Land Rover Defender που έχει «οργώσει» όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου αλλά δεν έχει καμία σχέση με την παραδοσιακή βρετανική εταιρεία.

Και αυτό γιατί κατασκευάζεται από την εταιρεία Scarbo Vintage που έχει έδρα στην Καλιφόρνια και κάλλιστα μπορεί να χαρακτηρισθεί ως hypertruck.

Από όλες μάλιστα τις απόψεις, μιας και στο αμάξωμά του χρησιμοποιούνται ανθρακονήματα και αλουμίνιο, ενώ οι μεγάλες διαδρομές της ανάρτησης και οι προστατευτικές ποδιές κάνουν σαφές πως οι δυνατότητές του πέρα από την άσφαλτο είναι μεγάλες.

Όποιος ενδιαφέρεται για το SV Rover μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο συστήματα πρόωσης. Το ένα είναι «συμβατικό» με έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 τοποθετημένο στο κέντρο του αμαξώματος. Αυτό το σύνολο συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και αποδίδει 1.135 ίππους!

Το δεύτερο είναι ηλεκτρικό με δύο μοτέρ που αποδίδουν συνδυαστικά 1.020 ίππους και τροφοδοτούνται από μια μπαταρία 75 kWh.

Κατά τα άλλα υπάρχει κατ’ επιλογή τετρακίνηση, μπλοκέ διαφορικά μπροστά και πίσω, ρυθμιζόμενο ύψος ανάρτησης, τετραδιεύθυνση, ειδικά λάστιχα και δισκόφρενα από ανθρακονήματα.

Το εσωτερικό του SV Rover είναι λιτό, όπως άλλωστε το περιμένει κανείς. Υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών και μια οθόνη 12,8 ιντσών για το σύστημα infotainment, ενώ δεν λείπει και ο κλιματισμός.

Το ύψος παραγωγής του ενδιαφέροντος hypertruck θα είναι σίγουρα μικρό, ενώ μεγάλο θα είναι το κόστος αγοράς του. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια τιμή 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ