ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To ηλεκτρικό Cupra Born απέκτησε νέα σπορ έκδοση VZ με 326 ίππους

To ηλεκτρικό Cupra Born απέκτησε νέα σπορ έκδοση VZ με 326 ίππους

Η Cupra συμπλήρωσε τη γκάμα του ηλεκτρικού της μοντέλου, του Born με μια νέα έκδοση. Τη VZ που θα είναι διαθέσιμη από το καλοκαίρι και μετά και θα τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας.

Και αυτό γιατί χάρη σε έναν καινούργιο ηλεκτρικό κινητήρα η απόδοσή της έχει αυξηθεί κατά 95 ίππους και 235 Nm σε σχέση με την έως τώρα ισχυρότερη έκδοση του μοντέλου.

Έτσι λοιπόν το Cupra Born VZ αποδίδει συνολικά 326 ίππους και 545 Nm, που φυσικά εξασφαλίζουν και ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 5,7 δεύτερα. Τιμή ιδιαίτερα καλή, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αύξηση της τελικής ταχύτητας κατά 40 χλμ./ ώρα, από τα 160 στα 200 χλμ./ώρα.

Ταυτόχρονα η μπαταρία έχει πλέον ενεργειακή χωρητικότητα 79,0 kWh (+2 kWh) που εξασφαλίζει αυτονομία 570 χιλιομέτρων.

Επεμβάσεις έχουν γίνει τόσο στην ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης για ακόμα καλύτερη αίσθηση καθώς και στα φρένα, ενώ ο οδηγός μπορεί να επιλέξει και μεταξύ τριών επιπέδων ανάκτησης μέσω των paddles στο τιμόνι.

Οπτικά το κορυφαίο πλέον Cupra Born ξεχωρίζει από τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες και τις ζάντες των 20 ιντσών του, ενώ στο εσωτερικό, όπου ξεχωρίζουν τα στάνταρ καθίσματα μπάκετ, η οθόνη του αναβαθμισμένου συστήματος infotainment έχει πλέον μεγαλώσει στις 12,9 ίντσες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ