ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το επετειακό, για την AMG, hyper car της Mercedes θα κοστίζει 3 εκατομμύρια ευρώ

Το επετειακό, για την AMG, hyper car της Mercedes θα κοστίζει 3 εκατομμύρια ευρώ

Όπως δείχνουν τα πράγματα το κλειστό και ιδιαίτερα ελιτίστικο κλαμπ των hyper cars, στο οποίο μετέχουν μεταξύ άλλων από τη Bugatti Chiron μέχρι τη LaFerrari και τις McLaren P1 και Porsche 918 Spyder, θα αποκτήσει ένα νέο μέλος, καθώς σε αυτό σκοπεύει να μπει και μάλιστα σχεδόν άμεσα, συγκεκριμένα το 2017, η Mercedes.

Αφορμή γι αυτό θα είναι τα 50 χρόνια της AMG, της εργοστασιακής εταιρείας βελτιώσεών της, ενώ μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν υπάρχει κάτι δεδομένο αναφορικά με την κατεύθυνση που θα κινηθεί σχεδιαστικά. Η μια τάση θέλει να ακολουθείται ένα στυλ που θα θυμίζει τα αγωνιστικά της κατηγορίας LMP1, που είναι η κορυφαία σε αγώνες αντοχής σαν τις 24 Ωρες του Le Mans, έτσι ώστε να υπάρχει κατά κάποιον τρόπο και μια σύνδεση με την επιτυχημένη αγωνιστική εμπλοκή της μάρκας, κυρίως στη Φόρμουλα 1. Στην περίπτωση αυτή η εμφάνιση θα είναι στο στυλ της AM-RB 001, του hyper car που παρουσίασαν από κοινού η Aston Martin και η Red Bull.

Η άλλη εκδοχή θέλει ένα σχήμα που θα αποτελεί την εξέλιξη αυτού της ΑΜG GT και θα παραπέμπει και στα πρόσφατα πρωτότυπα της μάρκας.

Το βέβαιο από την άλλη είναι πως το σύστημα πρόωσης θα είναι υβριδικό και θα έχει κατά πάσα πιθανότητα 2 ηλεκτροκινητήρες, ενώ δεδομένες θεωρούνται τόσο η τετρακίνηση όσο και η τετραδιεύθυνση. Η πιο extreme προοπτική είναι αυτή ενός turbo 2.000 κυβικών με απόδοση 1.000 ίππων, έτσι ώστε η συνδυαστική ισχύς να φτάνει τα 1.300 άλογα. Η τιμή αυτή σε συνδυασμό με το βάρος που θα γίνει προσπάθεια να κρατηθεί στα 1.300 κιλά, γεγονός που σημαίνει μια αναλογία κιλών ανά ίππο 1:1, θα εξασφαλίζει καταπληκτικές επιδόσεις.

MERCEDES AMG HYPER CAR 2107 14

Οι αποδόσεις και οι επιδόσεις του επετειακού hyper car της Mercedes για το μισό αιώνα AMG θα είναι εντυπωσιακές, ενώ εντυπωσιακή θα είναι και η τιμή του, μιας και λέγεται πως θα ξεκινά από τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Πηγή: Mercedes

Η πιο ρεαλιστική προσέγγιση κάνει λόγο για τον V8 των 4.000 κυβικών της μάρκας στο ρόλο του θερμικού συνόλου και μια συνολική ιπποδύναμη 1.000 ίππων.

Όπως και να έχει πάντως το υπερ- αυτοκίνητο για το μισό αιώνα AMG θα είναι πανίσχυρο, αλλά και πανάκριβο, μιας και οι φήμες πάλι κάνουν λόγο για μια τιμή εκκίνησης στα 3.000.000 ευρώ. Φυσικά αναμένεται να γίνει ανάρπαστο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ