ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H κορυφαία ιδιωτική πίστα του κόσμου βρίσκεται στην Ιαπωνία

H κορυφαία ιδιωτική πίστα του κόσμου βρίσκεται στην Ιαπωνία

Το όνομα Magarigawa μας είναι παντελώς άγνωστο. Πρόκειται για μια ιδιωτική λέσχη οδήγησης στην Ιαπωνία με ιδιαίτερα ευκατάστατα μέλη, η οποία το καλοκαίρι που μας πέρασε ολοκλήρωσε την κατασκευή της κορυφαίας ιδιωτικής πίστας στον κόσμο.

Η πίστα βρίσκεται στην πλαγιά ενός βουνού και έχει θέα τόσο προς το όρος Φούτζι όσο και προς τον κόλπο του Τόκιο από το οποίο απέχει περίπου 1 ώρα.

Τη σχεδίασή της την υπογράψει ο Hans Tilke που έχει στο ενεργητικό του πολλές από τις πίστες στις οποίες γίνονται τα Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 και το συνολικό της μήκος φτάνει τα 3,5 χιλιόμετρα.

MAGARIGAWA-CIRCUIT-(7).jpg

Στα ιδιαίτερα γνωρίσματά της συγκαταλέγεται η ευθεία των 800 μέτρων στην οποία οι οδηγοί- μέλη θα μπορούν κατά πάσα πιθανότητα να φτάσουν την τελική των supercars τους. Οι στροφές είναι συνολικά 22, η ανωφέρεια φτάνει το 20% και το κατωφέρεια το 16%.

MAGARIGAWA-CIRCUIT-(5).jpg

Φυσικά και υπάρχουν στοιχεία πολυτέλειας όπως κλιματιζόμενος χώρος πιτ, όπου υπάρχουν μηχανικοί έτοιμοι να ασχοληθούν με τα αυτοκίνητα των μελών.

Από εκεί και πέρα οι εγκαταστάσεις παρέχουν και άλλες δυνατότητες χαλάρωσης και ψυχαγωγίας, όπως γυμναστήριο, πισίνα υπερχείλισης και εστιατόριο, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει και η αίθουσα για το δημοφιλές στην Ιαπωνία καραόκε.

MAGARIGAWA-CIRCUIT-(1).jpg

ΔΗΜΟΦΙΛΗ