ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Google θέλει να αντιμετωπίσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση

Η Google θέλει να αντιμετωπίσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση

Το Google Maps θέλει να δώσει μια λύση στις κυκλοφοριακές συμφορήσεις και ειδικά σε αυτές που προκύπτουν χωρίς κανένα προφανή λόγο και ονομάζονται «μποτιλιαρίσματα-φαντάσματα».

Τα μποτιλιαρίσματα αυτά εμφανίζονται όταν τα οχήματα επιβραδύνουν ανεξήγητα, προκαλώντας ένα φαινόμενο που μεταδίδεται υπό τη μορφή κύματος και μπορεί να προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις, που μερικές φορές διαρκούν για ώρες.

Έτσι λοιπόν το Google Maps θα μπορεί να υποδεικνύει στους οδηγούς τη βέλτιστη ταχύτητα με την οποία θα πρέπει να κινούνται προκειμένου να μπορούν να αποφύγουν αυτές τις κυκλοφοριακές συμφορήσεις.

Προκειμένου να μπορεί να εντοπίζει ανάλογες καταστάσεις η Google θα αξιοποιεί δεδομένα από αυτοκίνητα και συσκευές με λειτουργικό Android. Το σύστημα λειτουργεί με τον υπολογισμό της πιο αποδοτικής ταχύτητας για το προπορευόμενο όχημα και την ενημέρωση όσων ακολουθούν.

Αυτή η καθοδήγηση στοχεύει στη διατήρηση ασφαλών αποστάσεων μεταξύ των οχημάτων και στην προώθηση της ομαλής ροής της κυκλοφορίας, μειώνοντας τον κίνδυνο απότομων επιβραδύνσεων και τις συνεπακόλουθες συμφορήσεις.

Οι συστάσεις ταχύτητας θα παρέχονται στους οδηγούς σε πραγματικό χρόνο, αποτρέποντας έτσι τις αλυσιδωτές επιπτώσεις των ξαφνικών επιβραδύνσεων.

Επιπλέον, η Google θεωρεί αυτήν την τεχνολογία ως ένα βήμα προς τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων με αυτόνομη οδήγηση, ενισχύοντας έτσι τη συνολική διαχείριση της κυκλοφορίας και την ασφάλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ