ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Lancia παρουσίασε και έκδοση βενζίνης της νέας Ypsilon

H Lancia παρουσίασε και έκδοση βενζίνης της νέας Ypsilon

Η Lancia παρουσίασε μια νέα έκδοση της καινούργιας Ypsilon που αρχικά παρουσιάστηκε ως ηλεκτρική.

Η καινούργια έκδοχή της είναι ήπια υβριδική 48 V με το τρικύλινδρο σύνολο των 1.200 κυβικών και των 100 ίππων του ομίλου της Stellantis. Ενδιαφέρον είναι πως η μικρή Lancia, χάρη στην παρουσία των συστημάτων e-Creeping και e-Queuing μπορεί να κινηθεί έστω για λίγο και στις μανούβρες καθαρά ηλεκτρικά.

Το κιβώτιο είναι αυτόματο e-DCT με 6 σχέσεις, ενώ σε ότι αφορά τις επιδόσεις το 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε 9,3 δεύτερα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 190 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή η μέση κατανάλωση είναι 4,6 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα.

LANCIA-YPSILON-HYBRID-1.jpg

Όπως και η ηλεκτρική έκδοση έτσι και η υβριδική Lancia Ypsilon θα είναι αρχικά διαθέσιμη στη σπέσιαλ ειδική έκδοση Limitata Cassina με το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα και το πολυτελές εσωτερικό. Όπου κυριαρχεί ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,25 ιντσών και η οθόνη infotainment των 10,25 ιντσών.

Οπτικά η ήπια υβριδική Ypsilon διαφοροποιείται από την ηλεκτρική χάρη στις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και την ορατή εξάτμιση πίσω.

Η τιμή της στην Ιταλία θα ξεκινά από τις 28.000 ευρώ, τιμή που ναι μεν δεν είναι χαμηλή για σούπερ-μίνι έστω και πολυτελές αλλά είναι πιο προσιτή σε σχέση με τις 40.000 ευρώ που κοστίζει η πλήρως ηλεκτρική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ