ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Bristol Bullet θα παρουσιαστεί το 2017 με κινητήρα BMW και σε μόλις 70 αντίτυπα

Το Bristol Bullet θα παρουσιαστεί το 2017 με κινητήρα BMW και σε μόλις 70 αντίτυπα

Η Bristol είναι από τα παραδοσιακά ονόματα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με μικρό όγκο παραγωγής, ενώ ενδιαφέρον είναι πως αποτελεί τα συνέχεια της αεροπορικής βιομηχανίας που μεσουρανούσε κατά η διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Το τελευταίο μοντέλο παραγωγής της ήταν το Fighter, που έχει αποσυρθεί από το 2011, ενώ το 2015 και με την ευκαιρία των 70 ετών από τη δραστηριοποίησή της στην αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε το νέο της πρότζεκτ. Το οποίο ήταν έναν διθέσιο ρόουντσερ, με προοπτική παρουσίασης την επόμενη διετία.

Αυτό το ρόουντστερ λοιπόν έχει εν τω μεταξύ αποκτήσει όνομα, το Bullet, παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στο Goodwood Festival of Speed, έχει σχετικά μικρές εξωτερικές διαστάσεις -το μήκος του είναι 4,20 μέτρα, ενώ το ύψος του μόλς 1,20- ενώ πλέον κυκλοφόρησαν και οι πρώτες φωτογραφίες του. Οι οποίες αναδεικνύουν τη χαρακτηριστική του σχεδίαση, που χάρη στα τονισμένα πίσω φτερά θυμίζει λίγο και τα κλασικά αμερικάνικα μοντέλα των ‘60s. Ιδιαίτερη είναι και η μάσκα του, το μικρό παρμπρίζ δεν έχει πλαίσιο, ενώ μην νομίζετε ότι έχουν ξεχάσει τις φωτογραφίες του με κλειστή την οροφή. Πολύ απλά δεν έχει οροφή. Όσο για το εσωτερικό του είναι καθαρά βρετανικό, με πολύ δέρμα και άφονο ξύλο, αλλά και όλες τις σύγχονες δυνατότητες διασύνδεσης smartphones και infotainment.

Ένα άλλο σημείο στο οποίο το Bullet ακολουθεί πιστά τη βρετανική παράδοση, αυτή τη φορά των ρόουντσερ, είναι το μακρύ καπό, κάτω από το οποίο υπάρχει ένας V8 4.800 κυβικών της BMW, ο οποίος ναι μεν έχει αποσυρθεί εδώ και χρόνια από τα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας αλλά είναι δημοφιλείς στους παραδοσιακούς Βρετανούς κατασκευαστές, μιας και τον χρησιμοποιεί και η Morgan.

BRISTOL BULLET 14

Κλασικά βρετανικό εσωτερικό με πολύ δέρμα, ενώ δεν λείπουν και τα σύγχρονα στοιχεία, όπως το σύστημα infotainment με την οθόνη αφής και οι δυνατότητες διασύνδεσης smartphones. Πηγή: Bristol

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η Bristol συνεργαζόταν με τη BMW και τη δεκαετία του ’40, ενώ οι 370 ίπποι του δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα με τα μόλις 1.130 κιλά του Bullet, το πλαίσιο του οποίου είναι αλουμινένιο, ενώ το κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά ενισχυμένα με ανθρακόνημα. Ετσι το 0-100 ολοκληρώνεται σε 3,8 δεύτερα και η τελική φτάνει τα 250 χλμ./ ώρα.

Το Bullet θα κατασκευαστεί σε συνολικά 70 αντίτυπα, που θα κοστίχουν από 250.000 λίρες Αγγλίας,ενώ θα είναι το τελευταίο Bristol με V8, καθώς το επόμενο μοντέλο, όταν και όποτε παρουσιαστεί, θα έχει υβριδικό σύστημα πρόωσης, επιλογή που υποστηρίζεται από το υπάρχον πλαίσιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ