ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η ανοιχτή Bentley Batur κοστίζει πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ

Η ανοιχτή Bentley Batur κοστίζει πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ

Η Bentley έχει στη γκάμα της έναν από τους πιο εμβληματικούς και ιδιαίτερους κινητήρες βενζίνης της αυτοκινητοβιομηχανίας. Τον W12 των 6.000 κυβικών ο οποίος στα 20 χρόνια παρουσίας του εξελίσσεται διαρκώς και έχει αυξήσει την απόδοσή του κατά 40% την ίδια στιγμή που η κατανάλωσή του έχει μειωθεί κατά 25%.

Ο bi-turbo W12 θα αφαιρεθεί από τη γκάμα της παραδοσιακής βρετανικής εταιρείας το καλοκαίρι και μια από τις τελευταίες του εμφανίσεις είναι στη συλλεκτική Batur Convertible.

BENTLEY-BATUR-CONVERTIBLE-(6).jpg

Η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 16 μονάδες, που είναι δύο πιο λίγες από την αντίστοιχη κουπέ.

Για την περίσταση και όπως και στην κλειστή έκδοση ο W12 θα αποδίδει 750 ίππους και θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων με ρυθμίσεις που ταιριάζουν απόλυτα σε ένα υπερ-πολυτελές Gran Tourer.

BENTLEY-BATUR-CONVERTIBLE-(5).jpg

Από εκεί και πέρα η μαλακή οροφή της Batur ανοίγει και κλείνει σε μόλις 19 δεύτερα και με ταχύτητες έως και 60 χλμ./ώρα, ενώ ως είθισται σε αυτήν την κατηγορία τιμής οι δυνατότητες εξατομίκευσης είναι πρακτικά ανεξάντλητες.

Τόσο για το αμάξωμα και τις 22άρες ζάντες όσο και για το αυστηρά διθέσιο εσωτερικό με τις λεπτομέρειες σε ροζ χρυσό.

BENTLEY-BATUR-CONVERTIBLE-(4).jpg

Μέχρι στιγμής η Bentley δεν έχει ανακοινώσει την τιμή της Batur Convertible αλλά είναι δεδομένα πως θα ξεπερνά αυτό της αντίστοιχης κουπέ που πλησιάζει τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

BENTLEY-BATUR-CONVERTIBLE-(2).jpg

ΔΗΜΟΦΙΛΗ