ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To ZSX των 400 ίππων θα είναι το καινούργιο, διθέσιο σπορ μοντέλο της Honda

To ZSX των 400 ίππων θα είναι το καινούργιο, διθέσιο σπορ μοντέλο της Honda

Οι φήμες για ένα ακόμα σπορ μοντέλο από τη Ηonda είχαν ξεκινήσει πριν καν αρχίσουν οι παραδόσεις του υπάρχοντος σούπερ σπορ αυτοκινήτου της, του high tech, από όλες τις απόψεις, NSX.

Από όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής πάντως η ιαπωνική εταιρεία προχωρά ολοταχώς προς αυτήν την κατεύθυνση, αφενός γιατί κατοχύρωσε την επωνυμία ZSX και αφετέρου γιατί κατέθεσε τα σκίτσα που βλέπουμε στις αρμόδιες για τις πατέντες αρχές. Σκίτσα τα οποία απεικονίζουν με απλές μεν αλλά ξεκάθαρες δε γραμμές ένα διθέσιο σπορ μοντέλο, που αισθητικά ακολουθεί σε γενικές γραμμές το στυλ του μεγαλύτερου NSX και έχει κατά πάσα πιθανότητα και κρίνοντας από τις εισαγωγές αέρα στο πλάι, τον κινητήρα στο κέντρο.

Ακριβέστερα το σύστημα πρόωσης στο κέντρο, μιας και σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα και το μικρότερο ZSX θα είναι υβριδικό, με τον κινητήρα των 2.000 κυβικών του εμβληματικού Civic Type R και έναν ηλεκτροκινητήρα στο πίσω άξονα, ώστε και η συνδυαστική απόδοση να φτάνει τα 400 άλογα και να εξασφαλίζεται η τετρακίνηση. Όσο για το κιβώτιο αναμένεται να είναι το αυτόματο των 9 σχέσεων της μάρκας που χρησιμοποιείται και στο NSX.

Το τελευταίο κατασκευάζεται σε ένα από τα εργοστάσια της Honda στις ΗΠΑ, πιο συγκεκριμένα στο εξειδικευμένο Performance Manufacturing Center στο Marysville του Οχάιο, όπου αναμένεται να γίνεται και η παραγωγή του ZSX. Για το οποίο η αμερικάνικη αγορά όπου θα πωλείται με τα σήματα της Acura, της μάρκας πολυτελείας της Honda, θα είναι η πλέον σημαντική.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες τα συγκεκριμένα σκίτσα αφορούν καταρχήν ένα πρωτότυπο ZSX με αφαιρούμενη οροφή που θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2017 στην έκθεση του Ντιτρόιτ, δίνοντάς μας μια πρώτη εικόνα για το τι πρέπει να περιμένουμε από τη Honda στην συγκεκριμένη κατηγορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ