ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το αισθητά μεγαλύτερο νέο Honda Civic θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2017

Το αισθητά μεγαλύτερο νέο Honda Civic θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2017

Το Civic είναι ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για τη Honda, αφενός γιατί είναι το best seller της και αφετέρου γιατί βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στη γκάμα της, καθώς αισίως έχει φτάσει στη 10η γενιά του.

Όπως παραδοσιακά συμβαίνει με το μικρό- μεσαίο Honda υπροηγείται η αμερικάνικη αγορά, όπου το Civic σημειώνει πολύ μεγάλη επιτυχία και είναι διαθέσιμο τόσο ως σεντάν όσο και ως κουπέ, ενώ μόλις τώρα δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες της 5θυρης εκδοχής του, που είναι δημοφιλής και στην Ευρώπη.

Στη Γηραιά Ήπειρο η πρεμιέρα του θα γίνει στην επόμενη έκθεση της Γενεύης, το Μάρτιο του 2017, ενώ οι διαφορές της ευρωπαϊκής έκδοσης σε σχέση με την αμερικανική θα είναι περιορισμένες. Ακριβώς όπως σχετικά μικρές είναι και οι αλλαγές σε σχέση με το πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί περίπου πριν από 6 μήνες και πάλι στην ελβετική πόλη.

Συγκριτικά με την τρέχουσα γενιά του Civic η καινούργια συνεχίζει σε γενικες γραμμές με το ίδιο βασικό σχήμα, αλλά και με ένα λιγότερο κάθετο πίσω μέρος και με μια μεγαλύτερη κλίσης της οροφής. Σημαντική αλλαγή είναι η αύξηση των εξωτερικών του διαστάσεων, καθώς το μήκος του θα είναι μεγαλύτερο κατά 130 χιλιοστά και το πλάτος κατά 30, ενώ αντίθετα το μικρότερο κατά 20 χιλιοστά ύψος του θα του εξασφαλίζει έναν πιο δυναμικό χαρακτήρα.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρχουν και στη γκάμα των κινητήρων βενζίνης, καθώς θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά οι νέοι turbo της ιαπωνικής εταιρείας, ο 3κύλινδρος των 1.000 κυβικών και των 130 ίππων και ο 1.500, που θα φτάνει τους 170 ίππους. Όσο για τον πολύ καλό diesel 1.6 i-DTEC θα περάσει στο επόμενο στάδιο εξέλιξής του και θα αποδίδει περισσότερα από τα τρέχοντα 120 άλογά του, ενώ ήδη εξελίσσεται και η νέα γενιά του εμβληματικού Type-R.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ