ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Vision Mercedes Maybach 6 εντυπωσιάζει με το μέγεθος, τις αναλογίες και την πολυτέλειά της

Η Vision Mercedes Maybach 6 εντυπωσιάζει με το μέγεθος, τις αναλογίες και την πολυτέλειά της

Η Maybach ως ανεξάρτητη μάρκα είχε παρουσιάσει έναν περίεργο πρωτότυπο ονόματι Exelero, ενώ όπως φαίνεται συνεχίζει αυτή της την παράδοση και μετά την πλήρη ενσωμάτωσή της στη γκάμα της Mercedes. Κι αυτό γιατί στο Pebble Beach παρουσίασε το Vision Mercedes Maybach 6, ένα υπερ- πολυτελές κουπέ με ασυνήθιστες αναλογίες, μήκος που φτάνει τα 5,70 μέτρα και ρετρό αισθητική.

Τόσο οι διαστάσεις του όσο και τα επιμέρους στοιχεία του σχεδιασμού του θυμίζουν τα αεροδυναμικά σχεδιασμένα κουπέ του μεσοπολέμου -η Mercedes κάνει λόγο για την κλασική 540Κ Autobahnkurier του 1934. Έτσι το καπό είναι τεράστιο, ο πίσω πρόβολος μικρός, το πίσω παρμπρίζ χωρισμένο στα δύο όπως παλιά, οι ζάντες 24 ιντσών, ενώ η μάσκα με τις πολλές κάθετες γρίλιες είναι εμπνευσμένη από τα κοστούμια με ρίγες.

Τα οποία είναι πάντοτε στη μόδα από την εποχή του μεγάλου Γκάτσμπυ, ενώ η τεράστια δίθυρη Maybach κουπέ δείχνει να απευθύνεται μάλλον στους ανάλογους σύγχρονους χαρακτήρες. Οι οποίοι θα εκτιμήσουν τις πόρτες που ανοίγουν εντυπωσιακά προς τα πάνω για να αποκαλύψουν ένα επίσης εντυπωσιακό εσωτερικό, που διαθέτει φυσικά όλα τα διαθέσιμα συστήματα και gadget, που κάνουν ότι μπορεί να φανταστεί κανείς και ότι δεν μπορεί.

Τα ρετρό στυλ με τη σύγχρονη τεχνολογία συνυπάρχει και στο σύστημα πρόωσης, καθώς η Vision Mercedes Maybach 6 διαθέτει συνολικά 4 ηλεκτροκινητήρες που βρίσκονται στις πλήμνες των τροχών και αποδίδουν συνδυαστικά 750 ίππους. Οι οποίοι εξασφαλίζουν ένα 0-100 σε λιγότερα από 4,0 δεύτερα και μια τελική περιορισμένη στα 250 χλμ./ ώρα. Ακόμα πιο εντυπωσιακά είναι τα νούμερα που αφορούν την αυτονομία, καθώς η μπαταρία των 80 kWh εξασφαλίζει κίνηση για μέχρι και 500 χιλιόμετρα.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι πως υπάρχει και ένα super δίκτυο ταχυφόρτισης με ισχύ 350 kW, που μέσα σε 5 λεπτά φορτίζει τόσο τους συσσωρευτές ώστε να εξασφαλίζεται δυνατότητα κίνησης για μέχρι και 100 χιλιόμετρα. Φυσικά υπάρχει και δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης, ενώ οι μπαταρίες βρίσκονται κάτω από το δάπεδο.

Το τελευταίο σημαίνει πως κάτω από το μακρύ καπό υπάρχει χώρος για τις αποσκευές, οι οποίες βέβαια μπορούν να είναι κατασκευασμένες ακριβώς στα μέτρα του, όπως συνήθως συμβαίνει στην κατηγορία υπερ- πολυτελείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ