ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Lamborghini Centenario Roadster εξαντλήθηκε πριν καν παρουσιαστεί επίσημα

Η Lamborghini Centenario Roadster εξαντλήθηκε πριν καν παρουσιαστεί επίσημα

Η εμφάνιση της Lamborghini Centenario Roadster στην παραδοσιακή εκδήλωση του Pebble Beach στην Καλιφόρνια δεν αποτέλεσε έκπληξη για κανέναν.

Κι αυτό γιατί η παρουσίασή της ήταν προδιαγεγραμμένη από τη στιγμή της πρεμιέρας της επετειακής, για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή της μάρκας Ferrucio Lamborghini, Centanario κουπέ πριν από μερικούς μήνες στην έκθεση της Γενεύης.

Φυσικά δεν εξεπλάγησαν ούτε οι ζάμπλουτοι οπαδοί της μάρκας, οι οποίοι έσπευσαν να κλείσουν την παραγωγή, ενώ το μοντέλο ήταν ακόμα στα σχεδιαστήρια. Βέβαια οι διαθέσιμες Centanario Roadster δεν είναι πολλές. Μόλις 20, ενώ αυτός είναι και ο αντίστοιχος αριθμός και για την κουπέ προκειμένου να διατηρηθεί το λεγόμενο exclusivity, αλλά ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα συλλεκτικό μοντέλο που κοστίζει προ φόρων 2.000.000 ευρώ.

Η απουσία οροφής βέβαια χρεώνεται επιπλέον, μιας και η κουπέ κοστίζει 1.750.000, ενώ και εδώ δόθηκε έμφαση, πέρα από την εντυπωσιακή εμφάνιση, τόσο στην αεροδυναμική όσο και στον περιορισμό του βάρους. Έτσι η ανοιχτή Centenario ζυγίζει 1.570 κιλά, που βέβαια δεν αποτελούν θέμα για τον κλασικό, ατμοσφαιρικό V12 της ιταλικής μάρκας, ο οποίος από 6.500 κυβικά αποδίδει για την περίσταση 770 άλογα.

Όσο για τις επιδόσεις σημειώστε ένα 0-100 σε μόλις 2,9 δεύτερα και μια τεική 350 χλμ./ ώρα, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι τα μέτρα που χρειάζεται για να ακινητοποιηθεί από τα 100 χλμ./ ώρα, που είναι μόλις 31.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ