ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τέλος εποχής για τη Φόρμουλα 1;

Τέλος εποχής για τη Φόρμουλα 1;

Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού auto motor und Sport την ερχόμενη Τρίτη 6 Σεπετεμβρίου, αμέσως μετά το Ιταλικό Γκραν Πρι στη Monza, θα ξεκινήσει μια νέα εποχή για τη Φόρμουλα 1.

Και αυτό γιατί η αμερικάνικη εταιρεία Liberty Media θα εξαγοράσει την επιχείρηση F1 καταβάλλοντας στους νυν ιδιοκτήτες της συνολικά το ποσό των 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η διαδικασία περιλαμβάνει 2 στάδια και 2 δόσεις χρημάτων. Στην επικείμενη πρώτη θα μεταβιβαστεί ένα μικρό μόνο μέρος των μετοχών, ενώ η αλλαγή ιδιοκτησίας θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 6 με 8 μήνες. Ιδιοκτήτες της Φόρμουλα 1 είναι η CVC Capitals, που με το 35,1% στην κατοχή της είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος και ο μόνος με δικαίωμα ψήφου, η Waddell & Reed με 20,9%, ο Bernie Ecclestone ως πρόσωπο με 5,3% και το Bambino Trust που ανήκει σε αυτόν με 8,5%.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν ο νυν ισχυρός άντρας της Φόρμουλα 1 θα έχει κάποιο ρόλο και στο μέλλον. Ο ίδιος λέει πως όπως έκανε πάντα έτσι και τώρα θα επιλέξει ο ίδιος την εμπλοκή του, αλλά ο John Malone, ιδρυτής της Liberty Media, μπορεί να έχει άλλη άποψη. Στα ονομάτα πάντως που ακούγονται για τη θέση του Bernie περιλαμβάνεται και αυτό του επικεφαλής της Formula E Alejandro Agag.

Η Liberty Media λέγεται πως θα θελήσει να προωθήσει διαφορετικά εμπορικά τη Φόρμουλα 1, βασιζόμενη στην αμερικάνικη λογική των δικαιωμάτων κινούμενης εικόνας, ενώ τα σχέδιά της περιλαμβάνουν και τη μελλοντική εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ