Επίκειται συνένωση Honda και Nissan; Μαζί τους και η Mitsubishi;
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ίσως να εισέλθει σε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών, μιας και οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν ξεκινήσει προκαταρκτικές συζητήσεις μεταξύ των Honda και Nissan για πιθανή συγχώνευσή τους.
Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται ήδη σε τομείς όπως οι μπαταρίες και το λογισμικό για ηλεκτρικά οχήματα, γεγονός που καθιστά τη διεύρυνση της σχέσης τους λογική εξέλιξη.
Σε αυτή την ενδεχόμενη συμφωνία ίσως να υπάρχει και συμμετοχή της Mitsubishi Motors, οπότε αν προχωρήσει το σχήμα θα διαμορφωθούν δύο μεγάλοι όμιλοι κατασκευαστών αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με το Nikkei, το σχέδιο περιλαμβάνει την υπογραφή ενός μνημονίου κατανόησης με σκοπό τη δημιουργία μιας εταιρείας holding, η οποία θα ενοποιήσει τις δραστηριότητες των τριών αυτοκινητοβιομηχανιών. Και θα τις ισχυροποιήσει τόσο απέναντι των κινεζικών εταιρειών όσο και της Tesla.
Η Nissan από την πλευράς της αντιμετωπίζει οικονομικές προκλήσεις, θέλει την αναδιάρθρωση της λειτουργίας της, ενώ έχει χαλαρώσει τη συνεργασία της με τη Renault, ανοίγοντας τον δρόμο για νέες συνεργασίες, όπως με τη Honda.
Η Honda, από την άλλη, επικεντρώνεται στην παραγωγή υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων, επενδύοντας σε τεχνολογίες για πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα.
Ενδιαφέρον πάντως είναι πως για τη Nissan, η οποία πρέπει να κάνει το συντομότερο δυνατό το επόμενο βήμα, έντονο ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και η Foxconn, η ταϊβανέζικη εταιρεία που κατασκευάζει τα Apple iPhone και σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί και στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Στον εισαγγελέα σήμερα ο 89χρονος που άνοιξε πυρ σε ΕΦΚΑ και Εφετείο: Ποια ήταν τα κίνητρά του (vid)
07:38
Θεσσαλονίκη: Σφοδρή σύγκρουση IX με φορτηγό - Απεγκλωβίστηκε μία γυναίκα
07:30
Επίθεση ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για το κράτος δικαίου με αιχμή του δόρατος τις υποκλοπές
07:23
Σε αδιέξοδο οι προσπάθειες τερματισμού του πολέμου - Σκεπτικισμός στις ΗΠΑ για την πρόταση του Ιράν
07:14