ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Όλα τα μοντέλα της Smart θα είναι διαθέσιμα και ως ηλεκτρικά

Όλα τα μοντέλα της Smart θα είναι διαθέσιμα και ως ηλεκτρικά

Η Smart έχει μεγάλη παράδοση στην ηλεκτροκίνηση και έτσι σε λίγες μέρες στην έκθεση στο Παρίσι θα παρουσιάσει τα νέα της ηλεκτρική γκάμα της 4ης γενιάς. Το ιδιαίτερο στοιχείο εδώ είναι πως θα περιλαμβάνει όλα τα διαθέσιμα μοντέλα της, δηλαδή την κλειστή και ανοιχτή έκδοση του Fortwo, καθώς και το Forfour.

Και τα τρία χρησιμοποιούν έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 60 kW (81 ίπποι) και 160 Nm, που θα συνδυάζεται με ένα κιβώτιο που θα έχει μια και μόνο σχέση, οπότε ο οδηγός δεν θα πρέπει να αλλάζει ταχύτητες. Ο κινητήρας μπορεί να κινήσει τα ηλεκτρικά Smart μέχρι και με 130 χλμ./ ώρα, καθώς από κει και πάνω υπάρχει περιορισμός προκειμένου να μην εξαντλείται η μπαταρία και να περιορίζεται σημαντικά η αυτονομία.

Η οποία υπό κανονικές συνθήκες φτάνει τα 160 χιλιόμετρα, ενώ η φόρτιση των μπαταριών μπορεί να είναι έως και 40% πιο γρήγορη σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση αυτή, η οποία εξαρτάται και από την ισχύ του δικτύου, οι μηχανικοί της Smart έχουν εξελίξει έναν ενσωματωμένο φορτιστή νέας τεχνολογίας. Ταυτόχρονα υπάρχει και ένας εξτρά ταχυφορτιστής των 22 kW, με τη χρήση του οποίου η διαδικασία της φόρτισης δεν απαιτεί περισσότερα από 45 λεπτά, ενώ ο οδηγός μπορεί να την παρακολουθεί και μέσα σπό την εφαρμογή smart control στο κινητό του.

Ταυτόχρονα ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει και την pre- entry λειτουργία του συστήματος κλιματισμού. Ο κλιματισμός δηλαδή λειτουργεί όσο το Smart είναι συνδεδεμένο με το οικιακό δίκτυο έτσι ώστε η θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου να φτάσει τα επιθυμητά επίπεδα χωρίς να καταναλωθεί ενέργεια από τη μπαταρία και χωρίς να μειωθεί η αυτονομία εξαιτίας αυτού του λόγου.

Η διάθεση των ηλεκτρικών θα ξεκινήσει το Δεκέμβριο από τις ΗΠΑ και από τις αρχές του 2017 και στην Ευρώπη, με τιμές που στη Γερμανία θα ξεκινούν από τις 27.839 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ