ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο γρήγορα μπορεί να κινηθεί ένα αυτοκίνητο με κινητήρα μόλις 660 κυβικών;

Πόσο γρήγορα μπορεί να κινηθεί ένα αυτοκίνητο με κινητήρα μόλις 660 κυβικών;

Τα αυτοκίνητα που μπορούν να πετύχουν μεγάλες ταχύτητες έχουν τρία χαρακτηριστικά: είναι πανάκριβα, πανίσχυρα και με πολλά κυβικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ολοκαίνουργια Bugatti Chiron που καλύπτει όλα τα παραπάνω. Από την τιμή, που όπως έχουμε γράψει είναι αστρονομική μέχρι τα κυβικά που είναι 8.000 και κατανέμονται συνολικά σε 16(!) κυλίνδρους, ενώ η εταιρεία έχει δηλώσει πως θα διεκδικήσει το ρεκόρ ταχύτητας που αυτή τη στιγμή πιστώνεται στην προκάτοχό της Veyron.

Βέβαια όπως σε κάθε κανόνα έτσι και εδώ υπάρχει η εξαίρεση, η οποία ονομάζεται Honda S-Dream, είναι πειραματικό και κινείται από ένα κινητηράκι με μόλις 660 κυβικά. Το οποίο είναι υπερ- τροφοδοτούμενο, προέρχεται από το S660, το μικρό, όμορφο ρόουντστερ που είναι διαθέσιμο στην ιαπωνική αγορά και αποδίδει κανονικά 64 ίππους. Για την περίσταση μαζί του ασχολήθηκαν τουλάχιστον 16 μηχανικοί της ιαπωνικής εταιρείας, που έχει να επιδείξει μια μεγάλη παράδοση στο engineering και οι οποίοι κατόρθωσαν να αυξήσουν την απόδοσή του κατά 300% και πλέον, φτάνοντας την στους 200 ίππους.

Αυτό σημαίνει μια ειδική ισχύ της τάξης των 300 ίππων ανά λίτρο, τιμή πραγματικά εξωπραγματική, η οποία αρκεί, χάρη και στην εξαιρετική αεροδυναμική του πρωτότυπου S-Dream, να του εξασφαλίσει μια τελική 421,59 χλμ./ώρα που επιτεύχθηκε πριν από μερικές μέρες στις αλυκές της Γιούτα, επιτυγχάνοντας νέο ρεκόρ κατηγορίας σύμφωνα με τους κανονισμούς της διεθνούς ομοσπονδίας FIA.

Φυσικά πρόκειται για το πιο γρήγορο Honda επί ξηράς, καθώς ας μην ξεχνάμε πως υπάρχει και το Honda Jet, το ιδιωτικό αεροσκάφος της ιαπωνικής εταιρείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ