ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H BMW X2 Concept προλογίζει το νέο SUV που θα παρεμβληθεί μεταξύ των Χ1 και Χ1

H BMW X2 Concept προλογίζει το νέο SUV που θα παρεμβληθεί μεταξύ των Χ1 και Χ1

Η X2 Concept μπορεί να μην είναι το μοντέλο παραγωγής που θα κλείσει το όποιο κενό υπάρχει στη γκάμα της BMW μεταξύ των Χ1 και X3, αλλά αποτελεί μια πολύ καλή ένδειξη για το δρόμο που θα ακολουθήσει στο άμεσο μέλλον για τα SUV της η εταιρεία του Μονάχου.

Στόχος της οποίας είναι να υιοθετήσει και σε μια πιο μικρή κατηγορία το στυλ κουπέ των μεγαλύτερων X4 και X6 και παράλληλα να απευθυνθεί σε ένα μικρότερο ηλικιακά κοινό. Για αυτό και η σχεδιαστική προσέγγιση της X2 Concept είναι πιο νεανική αλλά και πιο δυναμική, με μυώδεις γραμμές και με μια ενδιαφέρουσα διαμόρφωση της οροφής και του πίσω μέρους.

Όπως επισημαίνουν οι άνθρωποι της BMW, το κοινό της X2 είναι πιο εξωστρεφές και θέλει να συνδυάζει τη διασκέδαση και την πρακτικότητα και αυτός είναι και ο λόγος που το στυλ του αμαξώματος είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με τα γνωστά SUV της υπάρχουσας γκάμας. Η αισθητική του προσέγγιση βασίζεται στη δημιουργία μιας σπορ αίσθησης, την οποία εξασφαλίζουν πέρα από τις έντονες γραμμές η κατανομή των μεμονομένων όγκων, τα μικρά παράθυρα, αλλά και οι πίσω πόρτες που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά. Στα παραπάνω προσθέστε τις δεκάδες σχεδιαστικές λεπτομέρειες και τις πρωτότυπες ιδέες σε συνδυασμό με την εμφατική μάσκα και τους υπερ- μεγέθεις αεραγωγούς αλλά και το πίσω μέρος με τα χαρακτηριστικά φώτα, το διαχύτη που ξεχωρίζει χρωματικά, τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης αλλά και τις μαύρες ζάντες των 21 ιντσών και θα έχετε την ολοκληρωμένη εικόνα της X2 Concept.

Φυσικά όλα αυτά δεν θα περάσουν αυτούσια στο μοντέλο παραγωγής που θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του 2017, αλλά όπως προαναφέραμε δείχνουν ξεκάθαρα το δρόμο. Όσο για το εσωτερικό αναμένεται αν ακολουθήσει τις γνωστές και επιτυχημένες φόρμες των μοντέλων της μάρκας, ενώ οι κινητήρες κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν σα βάση τους 3 κυλίνδρους και τα 1.500 κυβικά. Βενζίνης και πετρελαίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ