ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Προσεχώς η BMW X3 και το Mini γίνονται ηλεκτρικά

Προσεχώς η BMW X3 και το Mini γίνονται ηλεκτρικά

Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των κατασκευαστών κύρους ή premium όπως έχουμε συνηθίσει να τους αποκαλούμε έχει επεκταθεί σε όλους τους τομείς και σε όλες τις κατηγορίες και βέβαια δεν μας προκαλεί διόλου έκπληξη που έχουν φτάσει και στην εμπλοκή τους στην ηλεκτροκίνηση.

Έτσι λοιπόν αμέσως μετά την ανακοίνωση της νέας μάρκας EQ από τον όμιλο της Daimler και την Mercedes στο Παρίσι η BMW, που ξεκίνησε πρώτη το χορό με τα μοντέλα της σειράς «i», αναφέρθηκε μέσω μας συνέντευξης του ισχυρού άντρα της Harald Krueger στο Bloomberg, στην επέκταση της ηλεκτρικής της γκάμας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ομίλου λοιπόν το ηλεκτρικό Mini βρίσκεται ήδη σε ένα προχωρημένο στάδιο της εξέλιξής του. Τόσο προσχωρημένο που αναμένεται να περάσει στην παραγωγή κατά τη διάρκεια του 2019, ενώ μετά από έναν χρόνο θα ακολουθήσει και το πρώτο ηλεκτρικό SUV της μάρκας, η X3. Με την κίνησή της αυτή η εταιρεία του Μονάχου σκοπεύει να δείξει στο καταναλωτικό κοινό πως μπορεί να προσφέρει κανονικά την ηλεκτροκίνηση και μάλιστα με ευρείας παραγωγής και απήχησης μοντέλα. Τα οποία, αν και δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί στοιχεία, θα έχουν ιδιαίτερα μεγάλη αυτονομία και ανταγωνιστικές τιμές. Θα έχουν βελτιωθεί δηλαδή στους δύο καίριους τομείς που μέχρι στιγμής πάσχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Παράλληλα τα συγκεκριμένα μοντέλα αποτελούν απάντηση στα Chevrolet Bolt και Opel Ampera-e που μόλις παρουσιάστηκε όσο και στο Renault Zoe που πρόσφατα ανανεώθηκε και αύξησε κατά πολύ την αυτονομία του. Φυσικά είναι μια αντίδραση και προς την VW, που μέχρι το 2025 θέλει να έχει 30 ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα της που θα πωλούνται 1.000.000 φορές. Παράλληλα ο Krueger είπε πως πλέον η BMW έχει την ευελιξία, παρακολουθώντας και τον ανταγωνισμό, να εφαρμόσει την ηλεκτροκίνηση σε πολλά ακόμα μοντέλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ