ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το VW Golf θα αλλάξει αισθητά μέσα στο Νοέμβριο

Το VW Golf θα αλλάξει αισθητά μέσα στο Νοέμβριο

Στις αρχές Νοεμβρίου η Volkswagen θα παρουσιάσει την τελευταία εκδοχή του Golf, του αυτοκινήτου που πριν από 42 χρόνια έκανε τα μικρά- μεσαία hatchback μια από τις πιο σημαντικές κατηγορίες παγκοσμίως. Παράλληλα είναι και αυτό που ίδρυσε την κλάση των GTI, που έκανε τις επιδόσεις οικονομικά προσιτές.

Φυσικά όλα αυτά τα χρόνια το Golf, που βρίσκεται αισίως στην 7η γενιά του, είναι το απόλυτο best seller της μάρκας και όχι μόνο, καθώς μέχρι το τέλος του 2015 είχαν κατασκευαστεί συνολικά 32.590.025 μονάδες του. Αυτό σημαίνει στην πράξη πως τα τελευταία 42 χρόνια η Volkswagen πουλά ανά τον κόσμο ένα Golf κάθε 40 δευτερόλεπτα.

Με τη μεγάλη ανανέωσή του που προαναγγείλει η γερμανική εταιρεία για τον επόμενο μήνα στόχο έχει αφενός να εκσυγχρονίσει την εικόνα του και αφετέρου να εναρμονίσει τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού του και διασύνδεσης smartphones -τομείς στους οποίους δέχεται ιδιαίτερη πίεση από τα premium μοντέλα της κατηγορίας του- με τα τελευταία τεχνολογικά δεδομένα.

Έτσι τόσο αισθητικά όσο και από πλευράς εξοπλισμού θα ακολουθήσει κατά κύριο λόγο τα πρότυπα του Passat και κατά δεύτερο των άλλων, ακόμα πιο πρόσφατων μοντέλων της μάρκας, όπως είναι π.χ. του Tiguan, που επροσωπούν τη νέα οικογενειακή ταυτότητα.

VW GOLF 1ST GENERATION

H πρωτή γενιά του Golf είναι δημιούργημα του σχεδιαστή του αιώνα Giorgetto Giugiaro, αντικατάστησε το Σκαραβαίο και έσωσε τη Volkswagen από την οικονομική καταστροφή. Πηγή: Volkswagen

Σε ότι αφορά τους κινητήρες ένα μεγάλο βήμα έγινε με την υιοθέτηση του 1.0 TSI, του νέου και ιδιαίτερα καλού 3κύλινδρου συνόλου των 1.000 κυβικών και των 115 ίππων, ενώ το επόμενο θα είναι η αντικατάσταση του 1.4 TSI, του κινητήρα που ουσιαστικά εισήγαγε την τάση του downsizing, από έναν ολοκαίνουργιο τετρακύλινδρο 1.500 κυβικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ