ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Honda παρουσίασε στις ΗΠΑ το καινούργιο CR-V

Η Honda παρουσίασε στις ΗΠΑ το καινούργιο CR-V

Η τακτική της Honda είναι πάγια: πρώτα παρουσιάζει ένα καινούργιο της μοντέλο στις ΗΠΑ και μετά από περίπου ένα χρόνο το διαθέτει και στην Ευρώπη. Η λογική αυτή δικαιολογείται τόσο από το μέγεθος όσο και από τη βαρύτητα της αμερικανικής αγορά για την ιαπωνική εταιρεία.

Η νέα γενιά του επιτυχημένου CR-V φυσικά και δεν αποτελεί την εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα. Έτσι εμφανίστηκε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με ένα εντελώς νέο πλαίσιο, ενώ αισθητικά οι σχεδιαστές της μάρκας έχουν μεν διατηρήσει τις ίδιες βασικές γραμμές αλλά τις έχουν εκσυγχρονίσει σημαντικά, κρίνοντας από την καινούργια μάσκα και έχουν προσθέσει και άλλα στοιχεία αναγνώρισης. Όπως για παράδειγμα τα πίσω φώτα που θυμίζουν στα άκρα τους αυτά του επίσης καινούργιου Civic.

Ανάλογες είναι οι εξελίξεις και στο εσωτερικό, με τον πίνακα οργάνων να είναι και ψηφιακός και με τη γκάμα των συστημάτων υποβοήθησης και διασύνδεσης κινητών να είναι πλήρης. Παράλληλα οι μεγάλοι χώροι, χαρακτηριστικό του CR-V, παραμένουν, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές.

Το πραγματικά μεγάλο νέο όμως είναι η προσθήκη ενός καινούργιου κινητήρα βενζίνης που κάνει πραγματικότητα το downsizing και για το μεγάλο SUV της Honda. Κι αυτό γιατί πρόκειται για τον turbo των 1.500 κυβικών -κινεί και το καινούργιο Civic- που για την περίσταση αποδίδει 190 ίππους. Και 242 Nm από τις 2.000 έως και τις 5.000 σ.α.λ. Ο νέος κινητήρας -ο πολύ καλός diesel των 1.600 κυβικών στις δύο παραλλαγές του συνεχίζει κανονικά- θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ στη λίστα των εξτρά θα υπάρχει και αυτόματο CVT. Στάνταρ είναι και η τετρακίνηση.

Η διάθεση του -για πρώτη φορά- turbo νέου CR-V της 5ης συνολικά γενιάς θα ξεκινήσει στην Ευρώπη προς τα τέλη του 2017 ή στις αρχές του 2018.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ