ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το σοκαριστικό ατύχημα στο GT World Cup με την πιο απρόσμενη κατάληξη

Το σοκαριστικό ατύχημα στο GT World Cup με την πιο απρόσμενη κατάληξη

Τα ατυχήματα ανήκουν στην καθημερινότητα των αγώνων αυτοκινήτου και βέβαια η προσπάθεια όλων είναι να μην υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες. Από τη στιγμή που εξασφαλίζεται το τελευταίο όλα τα υπόλοιπα περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Κάποια ατυχήματα πάντως ξεχωρίζουν, είτε λόγω της θεαματικής εξέλιξής τους, είτε λόγω της απρόσμενης κατάληξής τους είτε και για τα δύο, όπως αυτό που μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί και έγινε στον τελευταίο αγώνα του GT World Cup στο Macau.

O πρωταγωνιστής του ονομάζεται Laurens Vanthoor και ήταν επικεφαλής της κούρσας με το Audi του, έχοντας ξεκινήσει μετά από κόκκινη σημαία εξαιτίας ενός άλλου ατυχήματος. Στην εξέλιξη του αγώνα ένας άλλος οδηγός, ο Earl Bamber, μπήκε μπροστά του με ένα εξαιρετικά ριψοκίνδυνο προσπέρασμα, με αποτέλεσμα ο Vanthoor να αρχίσει να τον πιέζει. Στην προσπάθειά του αυτή βρέθηκε πάνω στα κέρμπς, γεγονός που αποσταθεροποίησε το αυτοκίνητό του και τον οδήγησε στις μπαριέρες, ενώ υπήρχε και συνέχεια: το Audi σηκώθηκε στον αέρα, και με την πίεση που δέχθηκε -προσέξτε το εντελώς επίπεδο κάτω μέρος του- αναποδογύρισε και άρχισε να σέρνεται με την οροφή για πολλά μέτρα μέσα στην πίστα μέχρι να ακινητοποιηθεί.

Οι θεατές, όπως θα δείτε είχαν παγώσει, μιας και δεν γνώριζαν την κατάσταση του πιλότου, ενώ οι καπνοί που εμφανίστηκαν ενίσχυσαν την αγωνία τους. Τελικά ο Vanthoor όχι μόνο βγήκε σώος και αβλαβής αλλά... κέρδισε και τον αγώνα.

Η απρόσμενη αυτή εξέλιξη οφείλεται στο ότι μετά το ατύχημα ο αγώνας διακόπηκε και μιας και στον τελευταίο γύρο που μέτρησε ήταν αυτός πρώτος ανακηρύχθηκε νικητής... Αν αυτό δεν είναι εύνοια της τύχης...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ