ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο Audi A3: το σημείο αναφοράς στην premium compact κατηγορία ακόμα πιο ολοκληρωμένο

Νέο Audi A3: το σημείο αναφοράς στην premium compact κατηγορία ακόμα πιο ολοκληρωμένο

H premium compact κατηγορία, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, δημιουργήθηκε πριν από 21 ολόκληρα χρόνια από την 1η γενιά του Audi A3. Σήμερα το επιτυχημένο Α3 είναι πιο ολοκληρωμένο και πλήρες από ποτέ, επιβεβαιώνοντας τη θέση του ως σημείο αναφοράς στην κατηγορία, με την ανανεωμένη του εμφάνιση, την κορυφαία ποιότητα κατασκευής του, το σπορ χαρακτήρα του και βέβαια την προηγμένη τεχνολογία του.

Εξωτερικά, το νέο Audi Α3 αναγνωρίζεται από την καινούργια τραπεζοειδή μάσκα, η οποία συνδυάζεται τόσο με ένα νέο, πιο χαρακτηριστικό προφυλακτήρα όσο και με καινούργιας σχεδίασης προβολείς Xenon Plus με ενσωματωμένα φώτα ημέρας. Καινούργιος είναι και ο πίσω προφυλακτήρας, καθώς και οι νέες στάνταρ ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, αλλά και οι 9 προαιρετικές ζάντες αλουμινίου (με διάμετρο από 16 έως 19 ίντσες. Στη λίστα των εξτρά υπάρχουν και προβολείς Matrix Led, μαζί με πίσω φώτα LED.

AUDI A3 2017 2

Το εσωτερικό του νέου Audi A3 ξεχωρίζει με τις νέες επενδύσεις καθισμάτων και τις καινούργιες χρωματικές αποχρώσεις σε συνδυασμό με νέα διαμοσμητικά στοιχεία και επανασχεδιασμένους αεραγωγούς. Καινούργιας σχεδίασης είναι και τα τιμόνια με τις δερμάτινες επενδύσεις, ενώ αν ο υποψήφιος αγοραστής το επιθυμεί μπορεί να επιλέξει το εντυπωσιακό Audi Virtual Cockpit, τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, καθώς και τον καλαίσθητο frameless εσωτερικό καθρέφτη. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο νέας γενιάς σύστημα infotainment duologic, καθώς και στο τελευταίας τεχνολογίας Smartphone Interface (προαιρετικός εξοπλισμός) που επιτρέπει στους επιβάτες να χρησιμοποιούν εγκεκριμένες εφαρμογές του κινητού τους τηλεφώνου μέσω των συστημάτων του αυτοκινήτου.

AUDI A3 2017 3

To νέο Audi A3 εξακολουθεί, χάρη στο μεγαλύτερο αμάξωμά του να προσφέρει, σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές του, πιο άνετους χώρους τόσο για επιβάτες όσο και για αποσκευές, καθώς το πορτμπαγκάζ του έχει χωρητικότητα τουλάχιστον 380 λίτρων, ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1.220.

AUDI A3 2017 4

Από πλευράς κινητήρων το καινούργιο Αudi A3 είναι διαθέσιμο με το μοναδικό στην κατηγορία ολοκαίνουργιο 3κύλινδρο σύνολο βενζίνης 1.0 TFSI, που αποδίδει 116 ίππους, εξασφαλίζει πολύ καλές επιδόσεις (0-100 σε 9,9 δεύτερα, τελική ταχύτητα 206 χλμ./ ώρα) σε σχέση και με τον άμεσο ανταγωνισμό του και ταυτόχρονα αποδεικνύεται εξαιρετικά οικονομικός (μέση κατανάλωση 4,6 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα) και με χαμηλές εκπομπές CO2 (106 γραμμάρια το χιλιόμετρο).

AUDI A3 2017 5

Ο κινητήρας 1.0 TFSI συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο είτε με αυτόματο S tronic, κάτι που ισχύει και για τον ισχυρότερο κινητήρα 1.4 TFSI. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 150 ίππων διαθέτει τεχνολογία Cylinder on Demand και συνδυάζει την ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση 4,6 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα, με τις πολύ υψηλές επιδόσεις (0-100 σε 8,2 δεύτερα).

AUDI A3 2017 6

Για τους πελάτες που αναζητούν ακόμη μεγαλύτερη οικονομία το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στον 1.6 TDI, με τους 110 ίππους που συνδυάζεται τόσο με μηχανικό ή με αυτόματο κιβώτιο S tronic.

AUDI A3 2017 7

Ο εξοπλισμός της βασικής έκδοσης του νέου Α3 είναι υπερπλήρης και περιλαμβάνει ως στάνταρ εμπρός προβολείς Xenon Plus (25 Watt) με ενσωματωμένα φώτα ημέρας, ζάντες αλουμινίου 7J x 16, σε σχέδιο 5-ακτίνων Star, sport δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι 3 ακτίνων, εμπρός κεντρικό υποβραχιόνιο, σύστημα πληροφόρησης οδηγού με μονόχρωμη οθόνη, Bluetooth interface, ηχοσύστημα MMI plus με έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών, 1 θύρα SDXC & θύρα AUX-IN, μηχανικό κλιματισμό, καθρέπτες βαμμένους στο χρώμα του αυτοκινήτου με ενσωματωμένα φλας τεχνολογίας LED, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους, εσωτερικά διακοσμητικά στοιχεία σε ασημί Micrometallic, προετοιμασία εγκατάστασης παιδικού καθίσματος ISOFIX για το κάθισμα του συνοδηγού και τα πίσω εξωτερικά καθίσματα με δυνατότητα απενεργοποίησης του αερόσακου συνοδηγού και αυτόματο ηλεκτρομηχανικό χειρόφρενο.

AUDI-A3-2017 8
AUDI-A3-2017 9
AUDI-A3-2017 10

Παράλληλα για τη βασική έκδοση διατίθεται χωρίς χρέωση το πακέτο εξοπλισμού Comfort το οποίο περιλαμβάνει αυτόματο κλιματισμό 2 ζωνών, αισθητήρες φωτός και βροχής, εξωτερικούς καθρέπτες ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους.

AUDI A3 2017 11

Τα ανανεωμένα Audi A3, A3 Sportback, A3 Sport Sedan & A3 Cabriolet εκτός από τη βασική έκδοση είναι διαθέσιμα επίσης και σε δύο νέες εκδόσεις, την A3 Sport και την A3 Design.

AUDI A3 2017 12

Η Α3 Sport διαθέτει επιπλέον:

· Ζάντες αλουμινίου χυτές, 7.5Jx17, 5 βραχιόνων, με ελαστικά 225/45 R17.

· Sport καθίσματα εμπρός.

· Sport δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι 3 ακτίνων, flat-bottomed.

· Audi drive select

· Sport ανάρτηση.

· Επενδύσεις καθισμάτων σε ύφασμα Rallye.

· Σύστημα πληροφόρησης οδηγού με έγχρωμη οθόνη.

· Αυτόματος κλιματισμός.

· Εσωτερικά διακοσμητικά στοιχεία σε αλουμίνιο Mistral.

· Προφυλακτήρες εμπρός & πίσω ξεχωριστής Sport σχεδίασης.

· Πακέτο αλουμινίου στο εσωτερικό.

· Χρωμιωμένη απόληξη εξάτμισης.

AUDI A3 2017 13

Αντίστοιχα η Α3 Design:

· Ζάντες αλουμινίου, 7.5Jx17, σε σχέδιο 10 ακτίνων Turbine, με ελαστικά 225/45 R17.

· Προφυλακτήρες εμπρός & πίσω ξεχωριστής Design σχεδίασης.

· Διακοσμητικά στοιχεία αλουμινίου στο εξωτερικό (πλαίσιο παραθύρων).

· Σύστημα πληροφόρησης οδηγού με έγχρωμη οθόνη.

· Αυτόματος κλιματισμός.

· Πακέτο εσωτερικού φωτισμού LED.

· Επενδύσεις καθισμάτων σε συνδυασμό ύφασμα / τεχνητό δέρμα Regatta.

· Εξωτερικοί καθρέπτες ηλεκτρικά θερμαινόμενοι και αναδιπλούμενοι.

· Διακοσμητικά στοιχεία 3D σε γκρι Optic titanium απόχρωση.

· Πακέτο αλουμινίου στο εσωτερικό.

· Χρωμιωμένη απόληξη εξάτμισης.

AUDI A3 2017 14

Οι τιμές του νέου Audi A3 ξεκινούν από 21.500 ευρώ, για το Sportback από 22.400 ευρώ, για το Sport Sedan από 23.900 ευρώ και για το Cabrio από 31.850 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ