ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Βγήκε περπατώντας από το Yangwang U9 Xtreme που διαλύθηκε σε πίστα δοκιμών!

Βγήκε περπατώντας από το Yangwang U9 Xtreme που διαλύθηκε σε πίστα δοκιμών!

Ένα Yangwang U9 Xtreme, το ηλεκτρικό hypercar που έχει φτάσει τα 496,22 χλμ./ώρα, καταστράφηκε στη διάρκεια δοκιμών σε κλειστή πίστα στην Κίνα. Παρά τις διαδοχικές προσκρούσεις στις προστατευτικές μπαριέρες, ο οδηγός βγήκε περπατώντας από το αυτοκίνητο και απέφυγε τον σοβαρό τραυματισμό.

Όπως φαίνεται και από το βίντεο το U9 Xtreme έχασε την πρόσφυσή του, άρχισε να περιστρέφεται και χτύπησε επανειλημμένα στις μπαριέρες. Η ταχύτητά του εκείνη τη στιγμή παραμένει άγνωστη. Οι εκτιμήσεις που την τοποθετούν στα 360 χλμ./ώρα δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα.

yangwang-u9-xtreme-4.jpg

Από τη σφοδρότητα των προσκρούσεων αποκολλήθηκε ολόκληρος ο πίσω άξονας, ενώ καταστράφηκαν τόσο το εμπρός όσο και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Ο κεντρικός κλωβός ασφαλείας από ανθρακονήματα, ωστόσο, διατήρησε την ακεραιότητά του, προστατεύοντας τον χώρο γύρω από τον οδηγό. Σημαντικό είναι πως παρά την έκταση των ζημιών δεν υπήρχε ανάφλεξη της μπαταρίας.

Το U9 Xtreme, αξίας περίπου 3 εκατομμυρίων δολαρίων, είναι ένα από τα ισχυρότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραγωγής στον κόσμο. Οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες του αποδίδουν συνδυαστικά 3.018 ίππους, ενώ το σύστημα κίνησης βασίζεται σε ηλεκτρική αρχιτεκτονική 1.200 Volt και αντλεί ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 80 kWh. Η παραγωγή του περιορίζεται σε μόπλις 30 αυτοκίνητα.

yangwang-u9-xtreme-3.jpg

Το ατύχημα συνέβη ενώ η BYD εξελίσσει το Yangwang U9 Xtreme με στόχο να ξεπεράσει τα 500 χλμ./ώρα. Τον Σεπτέμβριο του 2025, σε δοκιμή στη Γερμανία, το ηλεκτρικό hypercar έφτασε τα 496,22 χλμ./ώρα, επίδοση που η κινεζική εταιρεία σχεδιάζει να βελτιώσει σε επόμενη προσπάθειά της.