ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H κομψή Μercedes E-Class Coupe θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2017 στο Ντιτρόιτ

H κομψή Μercedes E-Class Coupe θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2017 στο Ντιτρόιτ

Μια έκδοση κουπέ είναι πάντα παρούσα σε κάθε γενιά της μεγάλης Mercedes και η τρέχουσα E-Class, δεν αποτελεί βέβαια την εξαίρεση στον κανόνα. Έτσι πιστή στις συνήθειές της η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε την E-Class Coupe που θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα στην πρώτη μεγάλη έκθεση του 2017, που είναι αυτή του Ντιτρόιτ.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες πρόκειται για την πιο κομψή έκδοση της νέας μεγάλης Mercedes, καθώς διαθέτει όμορφες, χυτές γραμμές, ειδικά στην οροφή και το πίσω μέρος, σε συνδυασμό με τα κλασικά γνωρίσματα των κουπέ, όπως είναι για παράδειγμα το μεγάλο καπό, που εδώ είναι και ανάγλυφο. Τη σιλουέτα της των συνολικά 4,826 μέτρων μήκους κολακεύει, πέρα από τη χαμηλωμένη κατά 15 χιλιοστά ανάρτηση και η απουσία πλαισίων για τα παράθυρα -ειδικά όταν είναι κατεβασμένα- ενώ όπως και στην προηγούμενη γενιά έτσι και εδώ υπάρχει το μικρό, σταθερό τρίτο που χαρακτηρίζει το προφίλ της.

Πέρα από κομψή η δίθυρη Ε είναι και ένα κλασικό Gran Tourismo, με άνετες θέσεις για τέσσερις και τις αποσκευές τους, καθώς και με ένα πολυτελές εσωτερικό, πλήρως εξοπλισμένο. Τόσο από πλευράς ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, όσο και σε ότι αφορά τη διευκόλυνση των επιβαινόντων και τη διασύνδεση των smartphones τους. Το ταμπλό με τους χαρακτηριστικούς αεραγωγούς προέρχεται φυσικά από τη σεντάν, ενώ και εδώ το πλήρως ψηφιακό περιβάλλον με τις δύο οθόνες των 12,3 ιντσών χρεώνεται επιπλέον.

Οι πωλήσεις της νέας Mercedes E-Class Coupe θα ξεκινήσουν την ερχόμενη άνοιξη με δύο επίπεδα εξοπλισμού (Avantgarde και AMG Line) και 4 κινητήρες. Τον τετρακύλινδρο diesel των 2.000 κυβικών και των 194 ίππων της E 220 d και τρία συνολικά σύνολα βενζίνης. Τις εκδοχές των 184 και 245 ίππων του δίλιτρου τετρακύλινδρου που κινούν αντίστοιχα τις Ε 200 και Ε 300 αντίστοιχα και τον V6 των 3.000 κυβικών και των 333 ίππους που χρησιμοποιείται στην στάνταρ τετρακίνητη E400 4MATIC. Από τη γκάμα δεν θα λείπουν και οι σπορ bi-turbo AMG 450 με τον 3.0 V6 και E 63 AMG με τον V8 των 4.000 κυβικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ