ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To νέο Opel Crossland X θα έχει πολλά κοινά με το Peugeot 2008

To νέο Opel Crossland X θα έχει πολλά κοινά με το Peugeot 2008

Τα πολυμορφικά ανεξαρτήτως μεγέθους αρχίζουν να γίνονται όλο και πιο λίγα. Τελευταία απώλεια της συνομοταξίας το Meriva της Opel, με τις χαρακτηριστικές πόρτες που ανοίγουν με αντίθετη φορά, καθώς ο διάδοχός του που λέγεται Crossland X και θα παρουσιαστεί επίσημα αρχικά στο Βερολίνο την 1η Φεβρουαρίου και στη συνέχεια στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου και συμβατικές πόρτες έχει και SUV είναι.

Πιο συγκεκριμένα η Opel το χαρακτηρίζει ως SUV πόλης, καθώς το κλασικό της μοντέλο αυτής της κατηγορίας είναι το Mokka X, σε σχέση με το οποίο είναι ελαφρώς, κατά 70 χιλιοστά για την ακρίβεια, μικρότερο και αποκλειστικά προσθιοκίνητο.

Από πλευράς εμφάνισης υπάρχουν όλα τα σύγχρονα γνωρίσματα των σύγχρονων αυτοκινήτων της μάρκας, καθώς και η χαρακτηριστική διχρωμία του αμαξώματος -άλλο χρώμα η οροφή- που πρωτοείδαμε στο Adam. Ιδιαίτερος είναι και ο σχεδιασμός της πίσω κολώνας που παραπέμπει στην αντίστοιχη του Astra Sport Wagon, ενώ σε σχέση με τη hatchback έκδοση του τελευταίου το Crossland X είναι 16 ολόκληρα εκατοστά πιο μικρό αλλά και 10 εκατοστά πιο ψηλό.

To στυλ Astra υπάρχει και στη σχεδίαση του ταμπλό, με τη χαρακτηριστική οθόνη στο κέντρο που φτάνει μέχρι και τις 8 ίντσες και από την οποία ελέγχονται τα συστήματα infotainment Radio R 4.0 IntelliLink και Navi 5.0 IntelliLink, καθώς και η διασύνδεση smartphones μέσω Apple CarPlay ή Android Auto. Το Crossland Χ θα μπορεί να εξοπλιστεί και με συστήματα υποβοήθησης, όπως το Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης και αυτά της Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού, Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας, Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης και Πλαϊνού Τυφλού Σημείου. Διαθέσιμα θα είναι τόσο το Προηγμένο Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος σε συνδυασμό με κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών, όσο και το HUD, ενώ ο βασικός εξοπλισμός θα περιλαμβάνει το σύστημα προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης Opel OnStar.

OPEL CROSSLAND 2017 12

Η εικόνα του σύγχρονου ταμπλό με τη μεγάλη οθόνη παραπέμπει στο Astra, ενώ το παρόν δίνουν όλα τα συστήματα ασφάλειας, υποβοήθησης και διασύνδεσης. Πηγή: Opel

Σε ότι αφορά τους χώρους μια πολύ καλή ένδειξη είναι το μέγεθος του πορτμπαγκάζ, που στην 5θέσια διάταξη και χάρη στο μετακινούμενο κατά 150 χιλιοστά πίσω κάθισμα κυμαίνεται από 410 έως και 520 λίτρα. Αν μάλιστα αναδιπλωθεί το πίσω κάθισμα, κάτι που γίνεται σε αναλογία 60:40, η χωρητικότητα μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1.255 λίτρα.

Ενδιαφέρον είναι πως το νέο Opel Crossland θα μοιράζεται το πλαίσιο αλλά και τα μηχανικά μέρη με τη νέα γενιά του Peugeot 2008. Έτσι οι κινητήρες βενζίνης του θα ξεκινούν από τα 1.200 κυβικά και τους 90 ίππους και αυτοί του πετρελαίου από τα 1.600 κυβικά και τα 75 άλογα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ